Следва

Какво ново от Dior?

Expert Drive: Марта VS. Наско за Serie Expert от L'Oreal Professionnel

Днес поръсваме с поредната доза Serie Еxpert от L'Oreal Professional...

Hair преди 6 години

Днес поръсваме с поредната доза Serie Expert от L'Oreal professional, която ще провокира много личен, кокетен и изпълнен с "време за мен" уикенд! Срещаме ви с прима балерината Марта Петкова и нейния "личен магьосник" Наско от фризьорски салон N-stage, с които сядаме на сладки приказки, главно за грижа за косата, но и още нещо. 

Ние, като дискретни слушатели, воайорстваме тяхната среща, непропускайки някои бързи, лесни и полезни съвети: ВИЖТЕ Марта Петкова и Наско>>>



Наско:
Привет! Предлагам да започнем с диагностика на косата, да я разгледам обстойно, за да преценя коя е най-подходящата грижа за теб.

Марта: Мисля, че тук е моментът да кажа, че заради снимки, последните два дни особено изтормозих косата си - трябваше да я боядисам кафява и след това отново да й върна естествения цвят. Подстригах я малко, за да я освежа, но предполагам е много изтощена и ще бъдеш неприятно изненадан (смее се).

Н.: Добре, нека я погледнем. Ще ти направя бърз механичен тест, за да определя еластичността на косъма и неговата структура.
М.:
А в какво се изразява този механичен тест?

Н.:
Определяме състоянието на косата - дали е гладка от корена до върха и каква е плътността. Дали косъмът е с равномерна дебелина или изтънява надолу.

М.: Само с допир ли можеш да го усетиш?
Н.: С допир, да. Също така, преценявам скалпа - дали е топъл или студен, дали кожата на главата е влажна или суха.

V.S.: А това какво говори?
Н.: Ами, това може да ни каже дали косата е суха по природа или е изсушена впоследствие – от различни препарати и третирания. А тестът по дължината ще ни каже къде косата има по-голяма нужда от третиране и съответно какво да бъде то.



Н.: Шампоанът и маската Absolut Repair Lipidium ще помогнaт на косата там, където е увредена.Inforcer ще подсили косата, за да намали накъсването, причинено от цялото това прибиране, опъване, което се налага при теб и ще бъде от голяма полза за косата ти.


 

*** Absolut Repair Lipidium: благодарение на формулите, обогатени с комплекс Lipidium, продуктите Помагат за интензивното възтановяване на косъма. Серията помага за намаляване на признаците на увредената коса, като я оставят по-силна и по-мека.



***Inforcer: Ново попълнение в семейството на Serie Expert. Inforcer подсилва косъма и има действие против накъсване, благодарение на формулата, обогатена с витамин В6 и биотин.  Благодарение на това съчетание от съставки, Inforcer може да намали накъсването и загубата на коса вследствие на такова. Inforcer осигурява по-лесно разресване и по-малко заплитане на косата.


V.S: Защо всъщност се накъсва и изтощава косата?
Н.: Първо, за да се накъса, тя трябва да е изтощена, не само в следствие на химически процедури, а често и механично - при излагане на повече слънце, сешоар, преса, също при ресане, връзване с ластик, оплитане и последващо, винаги агресивно разресване.


V.S.: А при самото миене, има ли специални техники, които трябва да знаем?
Н.: Хубаво е всеки път, когато косата се мие, да е два пъти, защото с първото измиване премахваме натрупванията от, стайлинг, прах, себум и т.н., а вече с второто активните съставки на използваните продукти ефективно успяват да проникнат и подействат - било то до скалпа или до самия косъм и да му дадат това, за което са тук. А използването на балсам или маска е препоръчително при всяко измиване. По принцип за по-тънките коси е по-подходящ балсам, а за по-плътните – маска. Вече допълнителни грижи можем да положим като трета стъпка – кремове без изплакване, серуми и т.н.



V.S.: Марта, докато Наско така внимателно се грижи за косата ти,  разкажи ни нещо за себе си?
Марта.: Ами, при мен, обратно на всички очаквания - нали всички момиченца искат да станат балерини, ходят на школи, купуват си рокли и т.н., а при мен никога не е било така, не ми е минавала тази мисъл през главата.

Като малка не съм била от децата, които искат пачка и корона или да са на сцена. Всъщност, много странно се озовах в балетното училище. Първо майка ми е завършила училището, но другия профил - народни танци и класически балет. Не бях танцувала никога, отидохме на изпитите - не ме приеха, бях под чертата. Казаха, че не ставам за това, но аз реално нямах и никаква подготовка, просто отидохме. Това ме разстрои, но пък се заинатих, все пак те ми казват, че не ставам за нищо, това е може би е и нотка от проклетията в характера ми и просто тогава реших, че аз ще вляза в това училище и се подготвях два месеца.





Явих се пак , пак не ме приеха. Много тежко приех, че няма да играя балет, но извадих късмет, тъй като класът, който бяха приели, беше от 13 деца и всъщност вкараха и нас - всички под чертата, за да стигнем 20.  Всъщност беше почти случайно, изобщо не знаех що е балет. С течение на времето го опознах и го заобичах ужасно много. Не е било детската ми мечта в никакъв случай, но ... оттам нататък всичко е работа.



V.S.: Наско, а ти? 
Н.: Като цяло от доста, доста малък съм човек на изкуството - рисувам, танцувам, пея и т.н. Всъщност винаги съм си мислел, че ще се занимавам с моден дизайн, защото там има и рисуване, има и мода, красота - въобще съчетава голяма част от нещата, които ме вълнуват.

V.S.: Защо фризьорство, а не мода финално?
Н.:
Ами, те са доста свързани. Аз учех моден дизайн още в гимназията, но тогава заради определени обстоятелства се наложи да започна работа и съответно се пробвах като барман и сервитьор, но определено не ми се получи и си помислих какво друго мога да работя - нещо, което наистина да ми харесва и да го правя с желание. И тук се връщаме в миналото по малко странен начин, когато мащехата на едно мое бивше гадже ми каза, че имам таланта да стана фризьор, защото след училище редовно висяхме при нея в салона и за да не стоим просто така, тя ни караше да й помагаме.

V.S.: А от колко време се занимаваш с тази професия?
Н.: 
10 години, не всъщност са близо 12, но ми звучи страшно и ги закръглям на 10. (смее се)

V.S.: Супер силите ви се крият в?
Н.:
Ами, аз имам много… (смее се). Аз като цяло съм си супергерой! Винаги съм на правилното място, в правилното време … може би умението добре да работя с хора, да ги разбирам, да ги карам да се чувстват добре, красиви, което пък подхранва самия мен и ми дава още повече сили.

М.: Аз съм обратно на него. По-скоро ми е трудна комуникацията, но като моя супер сила определям характера си - това, че съм борбена, не се отказвам лесно, имам търпение да изчакам резултата от това, което правя, което в нашата работа е много важно.

V.S.: Имате пет минути да спасите положението. Какво правите?
Н.:
В моята сфера да спасиш положението за 5 минути е малко трудно. По-скоро бих се опитал да вдъхна увереност у клиента и да го накарам да се чувства добре по начина, по който изглежда. А в ежедневието си съм много решителен, интуитивен, и умело боравя с времето си. 

М.: Веднъж, докато гледах един спектакъл,едно от момичетата си изкълчи глезена. След минута ми звънна телефона и предположих, че е, за да заместя въпросното момиче - така и стана! По средата на действието излязох, вдигнах целия ред публика и сложих нейния костюм, обух палците, направих един кок и играх на нейно място...



V.S.: Трите златни правила са…?
М.: Самодисциплината, да обичаш това, което правиш и да си много работлив.
Н.: Явно, за да си супергерой, е необходимо да притежаваш точно тези качества.

V.S.: Аз съм…?
M.: ... едно кълбо от емоции, което успявам да разплета само на сцената.
Н.: ... много педантичен, затова и ме затрудни въпросът за петте минути. Ако трябва да действам за пет минути, означава да не обръщам внимание на детайлите, а те са всичко според мен.

V.S.: Какво научихте един от друг като експерти и като хора?
М.: Аз открих доста допирни точки, което ме радва. Явно експертите имат много неща, които ги свързва. Общо взето всичко, което каза той - за педантичността, за отдадеността, всичко е валидно и за мен.

Н.: Понякога наистина се чувствам леко луд, поставен в такава нормална среда. Обаче след срещи с хора като нея, се чувствам разбран и не сам, един вид виждам, че има и други като мен – и това ме прави щастлив, защото да си супергерой сам, си е скучно – трябва да има и други.
 


За да разберете коя е най–подходящата серия за вашата коса и от кой шампоан, балсам, маска или текстуриращ продукт се нуждаете, доверете се на експертния съвет на вашия фризьор L’Oréal Professionnel.

More Hair