Следва

Viasat Nature пуска поредицата "Топ 10 на най-смъртоносните животни"

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 21 до 27 август

Къде и какво от понеделник до неделя тази седмица...

Events преди 6 години

Фестивалът 

Renesanz, Conjure и High Sounds обединяват сили за да ви представят новата си концепция на едно свежо, взимащо дъха място, а именно езерото Панчарево. Нетрадиционната за родната електронна сцена локация ще бъде трансформирана специално за събитието на 26.08, а за дебютното издание на Sofia Lake Festival на една сцена ще бъдат събрани утвърдени на българската и международна сцена артисти като Balthazar & JackRock, Boryana, Pavel Petrov, Zett Feral, Jayzo, James Row, Kolev, Peter Tashev, Nikolay Kirov и Lentoff.

Специално за откриването на концерта организаторите са предвидили 18 часов музикален маратон, food corner, chill out зона и други, а тук можете да разбете повече.



Изборът

На 21 и 22 август (понеделник и вторник), със старт от 9:00 часа, БНТ2 ще излъчва публичното изслушване на кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия. От деветимата, подалите документи за участие в конкурса, СЕМ допусна до последния етап Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков, като със сигурност би било интересно да разберем гледните им точки и бъдещи начинания.

Решението на Съвета за електронни медии за избор на нов генерален директор на БНТ ще бъде обявено на 23 август (сряда) и ще можем да го проследим пряко по БНТ2.



Изложбата

Във връзка с предстоящата изложба „Легенди в злато. Тракийски съкровища от България“ някои от основните експонати на Националния исторически музей (НИМ) ще бъдат представени в музея в Берген, Норвегия от 01.09.2017г. За сметка на това, като посетители на музея ще можете да се насладите на нови, рядко показвани и дори непоказвани досега експонати.



Зала 2
на Националния исторически музей е обновена и в нея през следващата седмица ще можете да разгледате нови, емблематични паметници на торевтиката, на пластиката и изкуствата и др. Подновената експозиция традиционно акцентира върху сребърни съкровища, парадно и бойно въоръжение на тракийските войни и предмети от проучени богати гробни комплекси в България, някои от които се показват за пръв път.



Трибютът

Маймунарка има удоволствието да покани всички на една изключително специална вечер, посветена на любимият и вечен в сърцата ни Тодор Колев! На навечерието преди рождения му ден - 25 август, от 19:30 ч. предлагаме с кеф и много настроение да скокнете до Маймунарка (в Борисовата градина) за четене на тема "Черно море" (специално издание на Пощенска кутия за приказки) и концерт с любимите на няколко поколения негови песни, а за повече информация тук.



Киното 

С приятели на кино на 27-ми август! „Маймуна” на Димитър Коцев - Шошо е топъл и цветен филм за семейството. Първа голяма продукция за младите актриси Александра Костова и Радина Боршош. Героините им са две полусестри, свързвани от един баща (Юлиан Вергов) и една маймуна. Както и обща страст – да се ровят в дълбоко пазените тайни на своя странен учител Пенев, в чиято роля се преобразява Леонид Йовчев. Някои от тях ще срещнете в Дом на Киното, докато се наслаждавате на филма, а за повече инфо тук.



Hawaii Salsa Party

Може и леко да се прокрадва есен, но на 23-ти ви обещаваме доста гореща августовска вечер в Маймунарника. Даже, по хавайски гореща. Второто салса парти за сезона идва с още танци, музика и студени коктейли.

Облечете се цветно, очаквайте изненади, а тук разберете какви!

 

Vintage Garden Party & Bazaar


Vintage Garden Party се завръща и през aвгуст за едно последно издание за това лято! 27ми (неделя), на обичайното място в градината зад националната библиотека, можете да се забавлявате с един следобед изпълнен с много музика, добро настроение, слънце и безвремие! Очаквайте и традиционния винтидж базар, а за повече подробности тук.


More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?