Следва

Четвъртък, 24 август - ЗАПАЗЕН! Buzz отваря НОВ магазин в The Mall

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата порция звездни и фешън издънки...

All fashion преди 6 години

Брад Пит не си плаща сметките

Или поне така смята съдът, наложил сумата от 600 000 $, която актьорът трябва да изплати на френската интериорна дизайнерка Одил Судан, работила по новия дизайн на замъка Миравал, намиращ се в Прованс. Именно там звездната двойка сключва брак през 2014 г., а скоро след това Пит и Джоли решават изцяло да подновят интериора, като цялата част с осветлението се поема от Судан и нейния екип, с който работят по проекта повече от три години и половина насам. Скандалът се върти около това, че след един определен период от време Пит спира да поема предварително уговорените разноски, макар и какъвто и да е подписан договор между двете страни да липсва.

Дизайнерката твърди, че тя и екипът й продължават да работят по проекта дори след като Пит отказва да плати, а в резултат на това фирмата й изпада в затруднения, възлизащи на сума, значително по-голяма от отредената й в съда. Очаква се, макар и да няма финално потвърждение, че компанията зад дизайнерката, Lumiere Studios ще продължат битката с ново дело, целящо както по-голямо обезщетение, така и авторските права върху реализираните проекти, които по настоящем Пит отказва да предаде.

Forever 21, епизод пореден

Не сме сигурни дали преувеличаваме, или не, но имаме опасенията, че Forever 21 присъства в рубриката ни с гафове, ако не всяка седмица, то поне всяка втора. И забележете, причината за участието тук винаги е една и съща - явните кражби от други дизайнери. И след като миналата седмица се занимавахме с аферата около Gucci, то днес обръщаме поглед към поредния малък indie бранд, станал жертва на плагиатство.

Wildfang и иконичния за тях Wild Feminist тишърт бива дословно изкопиран от американския гигант, а реакциите на феновете на бранда в социалните мрежи никак не са поощрителни. Wild Feminist е най-добре продаваният дизайн на малкия бранд, носен дори и от знаменитости като София Буш, Кейт Мара и Елън Пейдж. А говорители на бранда коментират: "Когато крадеш идеята зад този тишърт, ти не просто ограбваш нас, но бъркаш директно в джоба на Planned Parenthood, защото 10% от печалбата на всеки наш продукт отива директно при тях. "

Фешън гаф

Американският бранд за бърза мода Nasty Gal изпадна в тежки финансови затруднения миналата година, като се стигна дори до обявяване на фалит, а вследствие на сериозни неразбирателства с екипа, самата основателка на бранда София Аморузо оставя Nasty Gal зад гърба си. Оттогава насам клиенти на бранда непрестанно подават оплаквания относно влошеното качество на дрехите, като една голяма част от тези оплаквания достига социалните мрежи, ставащи достояние за мнозина. Последният такъв гаф от страна на гореспоменатата фирма е описан от клиент в Twitter, подкрепен със снимков материал, изобразяващ очакванията за поръчаната дреха, както и реалната доставка - вместо топ с презрамки, момичето получава единствено и само платът, необходим за направата му. На безформеното парче плат му липсват дори и презрамки...

Скъпичко дизайнерско предложение

Мъжката есенно-зимна колекция 2017-та на Раф Симънс за едноименния му бранд включва един особен стайлинг трик, запечатал се в съзнанието на мнозина. Става въпрос именно за duck tape-а с надпис Walk with me, заемащ ролята на колан около палтата в колекцията. Решението се прие с овации за иновативност от почти всеки един почитател на Симънс, но сега, когато лентата най-после е пусната в продажба, мнозина повдигат изненадано вежди. Учудването е предизвикано именно заради цената на аксесоара, която е точно 198 $. Колкото и да е добра идеята за приложението на лентата, все пак оставаме на мнението, че подобна сума е безумна, пък било то и по идея на самия Симънс...

More All fashion