Следва

Летни хитове от извора. Отстъпки и промоции в салони Юлия Георгиева

Mustela за лятна грижа

На слънчицето всички се радват – и възрастните и децата. Топло и ласкаво, то ни дарява с добро настроение с възможност дълго да се разхождаме, да се къпем и да почерняваме...

Body преди 14 години

На слънчицето всички се радват – и възрастните и децата. Топло и ласкаво, то ни дарява с добро настроение с възможност дълго да се разхождаме, да се къпем и да почерняваме. Но да се злоупотребява със слънчевите лъчи не бива. Това води до кожни изгаряния, които особено тежко понасят децата. За да бъдат защитени малките деца от вредното и опасно за здравето излъчване, е от изключително значение както спазването на правилата за излагане на слънце, така и използването на слънцезащитни средства.

Детската кожа практически е беззащитна пред слънцето. Тя е още много тънка, нежна и в първите 2-3 години от живота на детето е неспособна да произвежда в достатъчно количество от естествения защитен пигмент меланин, на който дължим загорелия вид.

Специалната слънцезащитна козметика предпазва нежната детска кожа от вредните ултравиолетови лъчи и прави пребиваването на слънце безопасно и полезно, но за да работят действително тези средства е необходимо да се подбират правилно.

Повече от 50 години френската компания Laboratoires Expanscience създава козметични средства специално разработени в съответствие с особените изисквания на нежната кожа на най-малките. Новата хипоалергенна слънцезащитна серия Mustela е разработена специално за кърмачета и много малки деца. Това е първата гама слънчева защита, която комбинира 100% минерални и органични фотозащитни екрани. Патентованата комбинация от три минерални екрана TiO2, ZnO и FeO2 е с максимална поносимост от бебешката и детска кожа. Тази комбинация осигурява широкоспектърно покритие срещу UVA,UVB и IR (инфрачервени лъчи). Минералните екрани не проникват в кожата, не я алергизират и отразяват UV лъчите.

Серията Mustela удовлетворява специфичните изисквания на детската кожа и се явява най-препоръчваното от педиатрите средство за детската кожата, представено в аптеките.

Тя е хипоалергенна и помага да се запази крехкия баланс на кожата на най-малките:

- Не съдържа синтетични аромати

- Съчетава в себе си органични и минерални филтри
- Обезпечава двойна защита на клетките на епидермиса
- Има висока степен на слънчева защита, водоустойчивост и фотостабилност
- Може да се използва при бебета и деца с нетолерантна кожа ((свръхчувствителна, атопична, реактивна и алергична)
- С ново поколение органичен филтър - Tinosorb. Той е микронизиран и притежава уникално тройно действие - отразява, разсейва и абсорбира слънчевите лъчи

Единствено слънцезащитните продукти на Mustela осигуряват двойна клетъчна защита. От една страна запазват целостта и структурата на клетката, а от друга се стимулира естествената защита на кожата, като се намалява действието на имуноагресивните медиатори. Тази пълна протекция се осъществява чрез комбинацията от минерални екрани, органичен филтър, комплекс от соеви фитос-тероли и алое вера. Продуктите също така съдържат витамин Е - с мощно антиоксидантно действие и хидратиращи съставки.
Ефективността на слънцезащитните средства се характеризира с такъв показател като слънцезащитен фактор, обозначен с абривиатурата SPF и колкото по-голям е SPF, толкова по-висока степен на защита осигурява даденото средство. Продуктите на Mustela са висока степен на слънчева защита :

Слънцезащитен крем SPF50+ за бебета и деца с
нетолерантна кожа. За лице и тяло.


Специфична защита с формула адаптирана за бебета и деца с нетолерантна кожа (свръхчувствителна, нетолерантна, атопична, реактивна и алергична)

- защитава на повърхността със 100% минерални екрани (комбинация от
минерални екрани FeO2, ZnO и TiO2 )
- защита в дълбочина с цинкови соли и витамин Е, съчетани със соеви фитос-
тероли и алое вера.
- глицерин - хидратиращо действие




Слънцезащитен крем SPF50+ за бебета и деца с
нежна и деликатна кожа. За лице и тяло


- комбинация от минерални екрани FeO2,
ZnO и TiO2 и Tinosorb M+S (органичен
филтър)
- максимална защита
- лесно попива в кожата








Слънцезащитен спрей SPF50+ за бебета и деца
с нежна и деликатна кожа.


- комбинация от минерални екрани FeO2,
ZnO и TiO2 и Tinosorb M+S (органичен
филтър)
- максимална защита
- лесно се нанася

 

More from View Sofia

More Body