Следва

Men’s Exhibit: Ползите от физическата активност

Пиле "Попай" с Артишок

Пиле "Попай" с Артишок

Food преди 6 години

Same old, same old... Пиле! Да, но този път Не!

Едно от най-ценните качества на пилешкото месо е фактът, че може да се готви с почти всичко, което ви дойде на ум, а и не само това - сготвено добре и с правилна комбинация продукти, винаги става вкусно!

В леко хладното вече време, с чаша бяло вино в ръка, неусетно измайсторете днешното предложение на "Всяка вечер Кулинар" - Пиле "Попай" с Артишок. Много лесна, бърза и омайна вечеря, с която си гарантирате едновременно здравословно похапване и много вкусни моменти!

Нужни продукти:

4 бр. пилешки гърди
1 буркан или консерва сърцевина на артишок
500 гр. замразен или пресен бейби спанак
250 гр. "леко" или обезмаслено крема сирене
100 гр. прясно настърган пармезан
100 гр. моцарела
100 мл. готварска обезмаслена сметана
2 скилидки чесън
2-3 щипки сладък червен пипер
2-3 щипки черен пипер
Зехтин

Начин на приготвяне:

След като сте измили и подсушили пилешките гърди, ги срежете внимателно по средата, а ако са по-тънки цели парчета, съвсем леко ги начукайте, като преди това ги покрийте с кърпа или найлон.

Според големината на бейби спанакът зависи, дали ще ви се наложи да го нарежете, ако са много малки листа - няма да има смисъл, най-много леко го накъсайте и поставете в голяма купа. В повечето случаи замразеният спанак е почти на каша, може изобщо да не се налага рязане или късане, ако е така - директно го изсипете в купата.



Вътре изсипете артишока /предварително махнете саламурата/, обезмасленото крема сирене, пармезанът, сметаната, малко червен сладък пипер и малко черен. Ако обичате по-солени ястия може да сложите и малко сол, но интензивността на ползваните продукти е доста силна, така че може и да пропуснете. Разбъркайте хубаво, след което оставете продуктите да си починат.

Скилидките чесън се нарязват на много ситно, моцарелата се стърже /ако е по-мека я нарежете на тънки лентички/, след което последно се прибавят в купата при другите съставки. С вече готовата плънка се пълнят срязаните пилешки гърди, а ако са цели и леко начукани - сместа се поставя от едната страна и се похлупва.



След това наредете в тавичка, предварително намазана с мазнина, за да не залепнат, и намажете със зехтин крехкото месце отгоре. Поръсете с двата вида пипер и завийте с фолио, после метнете в предватително загрята на 190 градиса фурна и печете около 40 минути. След първите 25, махнете фолиото, за да се получи хрупкавата и апетитна коричка отгоре.



Вече готова, тази пилешка фантазия би разтопила ината дори и на най-упорития мачо, и не само това - правилна е приказката, че "Любовта на един мъж, минава през стомаха...", с всяка следваща хапка той ще ви гледа все по...
/Тук оставяме фантазията ви да довърши...!/

Приятен апетит!

 

 

More Food