Test Drive: Интензивна Хиалуронoва грижа с ESTHEDERM

За първи път имам записан час в...

Дойде и моят ред!
За първи път имам записан час в козметичен салон Medestа. Уговорката ни е за 12:30 часа, леко-о-о развълнувана пристигам 10 минути по-рано.

Посреща ме фина и усмихната жена (веднага е ясно: в правилните ръце съм). Станислава Събева, истински професионалист, който знае: нищо, че някой бе казал, че няма по-голямо удоволствие от това да ти решат косата, всъщност масажът на лицето е още по-голямото удоволствие. Предстои ми обгрижваща процедура за хидратация, избрана заедно за най-подходяща за моята кожа. Конкретно: интензивна хиалуронoва грижа, следват стъпките:

Преди същинската част, лицето се почиства с двуфазен дегримьор, измива се и нежно се подсушава. След което се нанася крем за дълбоко почистване на порите Gentle Deep Pure Cleanser, иконичен продукт на Esthederm.Следва така наречената озаряваща маска. Интересното при нея е, че е ексфолираща, но не съдържа ексфолиращи частици, а самият ефект идва след като тя засъхне и се премахне, ронейки се. След като изчистим остатъците от маската, използваме, разбира се, клетъчната вода, тотален хит от френската марка - Eau cellular.

С това приключва и първият, почистващ етап. Следва анализ на кожата и избор на активна процедура. В този случай това е интензив хиалурон. На вече почистената кожа се нанася интензивен хиалуронов серум върху лицето, шията и деколтето, а върху него - дълбоко хидратираща маска. След като маската постои на лицето известно време, се отстранява нежно и се апликира хиалуронов крем, за да поддържа нивото на хидратация в кожата, а след него, задължителният за края на всяка терапия City Protect Spray.Процедурата, на която се спираме ние, е фокусирана към интензивната хидратация на кожата, смекчаването на фините линии и бръчки, подходяща за всеки тип кожа!

Ето стъпките, снимка по снимка, както го изисква ритуалът на Esthederm.

Стъпка 1
Отстраняване на грима в зоната на околоочния контур и устните с двуфазен дегримьор, подходящ и за водоустойчив грим.

Стъпка 2
Дегримиране на лице, шия и деколте с тоалетно мляко за всеки тип кожа.Стъпка 3
Нанасяне на крем за дълбоко почистване на порите, като избягваме околоочния контур. С тази стъпка отстраняваме като с вакуум замърсяванията от порите, натрупалия се себум и микроорганизми.Стъпка 4
Нанасяне на ексфолираща маска-гомаж. Един уникален продукт, който без да има ексфолиращи частици по-най елегантния и безупречен начин отстранява натрупалите се мъртви клетки по лицето, шията и деколтето. С маската работим и в зоната на околоочния контур. Маската се отстранява с няколко специфични за Esthederm движения.Стъпка 5      
След дълбоко почистващите продукти идва ред на пилинг-гела с много ниска концентрация на гликолова киселина. Тази стъпка не е задължителна при всички, а само според индивидуалните нужди и по преценката на терапевта. Пилинг-гелът престоява около пет минути и се отстранява с хладка вода. Той има за цел да ексфолира допълнително кожата и да й придаде повече блясък. Прилага се когато кожата е по-мазна, при широки пори и наличие на бръчки и пигментни петна.Стъпка 6
Следва най-приятната част от процедурата, а именно нанасянето на клетъчна вода спрей, която пада върху кожата като нежна роса. И всичко това е придружено от релаксиращ точков масаж.

С тези стъпки приключва и почистващият ритуал на Esthederm, който е и първи етап от всички терапии и носи името Osmoclean.Стъпка 7
На подготвената вече кожа нанасяме интензивен хиалуронов серум съответно на лице, шия и деколте.Стъпка 8

 Върху серума апликираме дълбоко хидратираща маска.

Стъпка 9
След като отстраним маската поставяме хиалуронов крем, който допълнително ще задържи влагата в кожата.Стъпка 10
Последната стъпка от тази процедура, както и при всички терапии на Esthederm, е напръскването на лицето с протектиращ спрей за градски условия. City Protect Spray е уникален продукт, който има патент за глобална клетъчна защита и предпазва ДНК на клетките от различните видове радиация и свободни радикали, характерни за въздуха в големите градове.

Стъпка 11
Продуктите за домашна грижа са продължение на професионалните терапии и допълват и запазват тяхното действие за по-дълго време!

 
(Продуктите за домашна грижа)


Има 4 основни вида терапии:

Първият вид са две почистващи терапии (осмоклийн и осмопил) разликата между двете е в нанасянето или съответно ненанасянето на гел пилинг.

Интензив терапиите (като приложената, тя е интензив хиалурон).
Има интензив хиалурон, интензив спирулина, интензив прополис и интензив ахапил.

Сезонните терапии (пролет-лято-есен-зима) при тях се прави точков масаж и чрез него се стимулира определен орган.

Последната група терапии са age management терапиите - специфичното при тях е, че продуктите менажират времето, а не заблуждават, че подмладяват кожата. Идеята е да се грижим за кожата си своевременно, а не при свършен факт, те са най-тежки за изпълнение и са предназначение за два типа жени – такива, които водят активен начин на живот и са на по-млада възраст, за тях е подходящ Active Repair, която просто да съхрани младостта, другата е Lift & Repair. 

Cyclosystem и е предназначена за жени вече в менопауза и идеята е един вид да накара часовника да се върти наобратно.

Терапията, която направихме е от втория тип интензив, които са апликационни (само нанасяме и снемаме продукт), защото кожата е много млада и няма нужда от по-агресивно третиране.


Козметичен салон Medesta 

Гр.София, ул. Гургулят 22

Тел.: 0886 62 59 75

02/ 4 27 27 00

 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.