Следва

Петъчен Somersby БЛИЦ: Близначките Сандеви

Men’s Exhibit: Ползите от физическата активност

Всички знаем, че практикуването на спорт е полезно...

Health преди 6 години

Всички знаем, че практикуването на спорт е полезно за нашето физическо здраве, но освен това физическата активност допринася и за психическото здраве, както и доброто настроение. Ето някои основни начина, по които спортът помага за здравия ум в здравото тяло.

По-добро настроение
Искате експлозия от положителни емоции, щастие и релакс? Физическата активност ще ви помогне. Без значение дали ще потичате в парка, ще посетите фитнес залата или ще изберете дълга разходка, физическата активност влияе позитивно на мозъка и ни кара да се чувстваме по щастливи и релаксирани. Освен това спортът носи и социални плюсове като работа в екип, сближаване и повече запознанства.



Подобрена концентрация

Честата физическа активност поддържа основни мозъчни функции на добро ниво като критичното мислене и паметта. Изследвания показват, че редовното изпълнение на разтегателни и силови упражнения подпомага значително мозъчната дейност. Ако можете да отделите 30 минути на ден за движение и спорт, ще се радвата по-дълго на здрава и свежа памет.

Спадане на стрес нивата

Докато сме физически активни, мозъкът ни се откъсва от ежедневните проблеми. Това предотвратява насищането ни с негативни мисли и спадането на стрес нивата в тялото. В същото време спортът стимулира произвеждането на ендорфин – хормонът, който ни прави по-щастливи и по-малко напрегнати.



По-добър сън
Физическата активност подобряват качеството на съня, както това колко бързо заспиваме. В същото време добрият сън спомага за психическото здраве и следователно повишава настроението. Имайте предвид, че спортът в късни часове може да ви напълни с енергия и да наруши цикъла на съня.

Повишено самочувствие
Редовното спортуване повишава самочувствието и самооценката ви. С по-голямата сила, издържливост и умения собствения имидж се подобрява, а с това и самочувствието. Именно заради това е важно да си поставяте реалистични цели при спортуване, както и дългосрочни такива.

Спортът може да изглежда като нещо, което можете да оставите настрана, тъй като изисква време и усилия. Може да си мислите, че ще ви разсее от вашата работа или други задължения. Всъщност е точно обратното. Спортът спомага паметта, концентрацията и увереността ви, колкото повече време отделята за физическа активност, толкова по-продуктивни ще бъдете вкъщи и на работното място. Ползите от спортуването са многобройни, но със сигурност освен, че ще си осигурите здраво и поддържано тяло, ще модпомогнете и всички други аспекти от вашия личен и професионален живот.



Разгледайте колекцията от спортни мъжки часовници на Trendhim, които да помагат по време на вашите тренировки.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.