Следва

Играй и спечели ТРИ топ книжни заглавия!

София на... Мина Кайе

Мина Кайе е тотална вихрушка!

All About Life преди 6 години

Мина Кайе е тотална вихрушка! Жена с убийствен цвят на косата, убийствен стил и убийствено уникален вкус - особено що се отнася до комбиницията рокля на райета, плетена чанта и сребристо яке! Мина Кайе е от онези жени, след които задължително се обръщаш, намигаш си наум от завладялото те настроение, и запомняш!

Абсолютен артист, докосващ света около себе си с талант и вдъхновение, създател на градското бижу Maria Queen Maria, днес хванат от нас и зоркото око на Huawei в регулярната ни обиколка на София в София на..

След срещата, моменталически я
хващаме за ръка и тръгваме по райските места на София, този път изящно съсредоточени в един, но какъв, периметър! 

Стартираме с обиколка по "голямата любов" -  Раковска, и стигаме до края на света!



(ул. Раковски 193 /Maria Queen Maria )

V.S.: Голяма любов с тази вълшебна софийска улица... Откога датира аферата ви?
Мина Кайе:
Аферата датира още от късните 90-те, когато учех в хореографското училище. То беше на Дондуков и аз пътувах 13 спирки с тролея ( от "Белите Брези" до операта ... п.с. оттогава не се возя с тролей ), та най-хубавата част от пътуването идваше, когато тролеят завиваше по "Раковски", и тогава си я заплюх и си казах - "Това е моята улица ". Улицата на Френската гимназия, на Площад 'Славейков", на "Театрите", улицата на Руската църква и Операта. Обожавам я!

V.S.: . Обичайният маршрут минава през?
M.:
През Maria Queen Maria, By the way, Hamachi, Славейков, пощата и после обратно Memento, Jasmin и така. Редувам тротоарите, за да не ми е скучно. Естествено, минавам през Млекарницата на Добрев, "Мастилница" и любимия ми фризиорски салон - да кажа "Хай", и така.

(ул.Раковски 152 /Мастилницата)




(ул.Раковски/Млекарницата Добрев - ул. Фритьоф Нансен 31)

V.S.: А необичайният?
М.: А необичайният пак започва от Раковски, само че от офиса ми... и минава през Лондон, Ню Йорк, Токио, Кувейт, Сингапур или Монпелие (част от местата, в които продаваме Maria Queen Maria), когато започна да отговарям на имейли и запитвания обикалям цялото земно кълбо и после пак кацам на Раковски. Пия едно кафе в  By the way или обядвам в "Hamachi" и продължавам обиколката.



(ул. Раковски 179/Hamachi)

V.S.: Правиш дрехи, как те променя дрехата, в какво е магията на този занаят?
M.:
Една дреха не може да те промени, според мен. Може да те изрази. Да поговори вместо теб, да разкаже как се чустваш, къде отиваш, кога ще пътуваш или дали си щастлив, но, да те промени - едва ли, пък и няма нужда.

V.S.: Най-важният елемент за перфектна визия?
M.:
Хмм, винаги сък казвала, че усмивката е най-важният елемент, красиво поддържаната коса, ръцете и чистите обувки също. Хората светят отвътре, не отвън.





V.S.: Ти си фешън НЕЩОтърсач, намираш своята находка в...?
М.:
Навсякъде намирам находки... на всяко комерсиално или не толкова комерсиално място. В последно време това са сбирките на The Good Тaste Club (имам уникални фешън находки). Най-обичам да колекционирам хора - от особения вид на истински "светещите".

V.S.: Знаем, че жените покоряваме света с красиви обувки, ти къде намираш твоите?
M.:
Моите са невероятна селекция от Converse, New Balance, Doc Martens, Camila Skovgaard, Cinzia Araia, INCH2 и още много други.

V.S.: Чантата пък от своя страна крие "светове", твоята очевидно е приютила пет държави. Каква е историята й?
M.:
Хахахха.  Моята мания са големите чанти. Никога не съм разбирала малката чанта, колкото и на брой клъчове да имам, накрая винаги ги подарявам на приятелките си. Обожавам големи чанти, в тях има място. Нося винаги поне 2 тефтера, 2 телефона, много ключове, химикалки - "n"  на брой, книги, стори бордове, несесери и задължително голямо портмоне. Понякога чантите ми тежат килограми и всеки ме пита: Ма, какво носиш вътре, а аз обикновено отговарям - неща!!!

V.S.: Има точно един детайл, който завършва твоята визия. Кой е той?
М.:
Обеци. Имам хиляди! Освен чорапите, това е другата ми страст, нон стоп купувам обеци - големи, малки, цветни, геометрични... всякакви.

V.S.: Успя да ни покажеш част от твоя градски свят, какво не успя и къде би ни завела следващият път?
M.:
WOW. Не успях да ви покажа площад 'Славейков", любимата ми пейка в градинката "Кристал", Дървото ми в парка зад "Хилтън", под което често работя и много други неща, но нали трябва да има и следващ път.

Благодарим ти, Мина, ти си градско съкровище! 


 


P.S. Срещата ни в уютна София бе документирана с огромно удоволствие с Huawei P10.
Благодарим и за това!



Любимата ни рубрика "София на..." намираме ТУК!


More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.