Следва

Пловдив Джаз Фест 2017

Artnewscafé чества деветата си годишнина със стрийт парти в най-специалния за Пловдив ден

Artnewscafé чества деветата си годишнина със стрийт парти в най-специалния за Пловдив ден...

Events преди 6 години

Емблематичното арт кафене Artnewscafé в Пловдив чества осма годишнина от създаването си. Традиционното парти с гост-диджеи ще се състои в деня на Съeдинението и празник на града – шести септември.

Както всяка година в началото на септември Artnewscafé чества своя рожден ден със специално парти. Тази година цифрата е 9 – 9 години, откакто Веселина и Катрин Сариеви отварят заведението, което бързо се превръща в място за срещи, културни събития и изложби, единствената в България библиотека с международна арт преса, идеен хъб и не на последно място – в ключова парти локация.

Деветият рожден ден тази година съвпада с най-специалния ден на Пловдив – деня на Съединението. На 6 септември, вторник, от 20:00 ч. в кафето ще започне голямото празнично честване със специално стрийт парти с музика от Fonoteka Elektrika.

Fonoteka Elektrika e блог на музикалния селектор Александър Владимиров, в който се представят едни от най-новите албуми на изпълнители в електронния жанр. Александър, или както го наричат всички – Скашо, се изявява като музикален селектор в София, като има изяви в клубове като Долу, Жул Верн, Габа, както и Doom. В Пловдив е имал изяви на Fluca – Austian Cultural Pavilion през 2016 г. по време на дванадесетото издание на НОЩ/Пловдив.

Подаръците ще бъдат от рожденика Artnewscafé, но решени от заровете: всеки, който изкара сбор девет, ще получи безплатно питие от Ballantine’s.


Този 6 септември празникът ще бъде двоен, а мястото за гледане на традиционната заря ще бъде в края на ул. „Отец Паисий“. Преди седем години artnewscafe се появи като точка някъде там, а днес тези точки стават повече и повече, кръг, в който те каним да си с нас!

По време на рождения ден на Artnewscafé ще се открие фотографската изложба на Веселин Трачев in sequences, която ще може да видите от 6 септември до 6 октомври. Във фотографиите на Трачев виждаме хората като неразделна част от битието ни. Различни случки на едно място или едни и същи на различни места, доказват разнообразието, което ни се случва в града. Аrtnewscafe, Пловдив, като едно от основните средища на неговите кадри, кани Веселин Трачев да направи първата си самостоятелна изложбата в пространството на кафето, където традиционно се представят изложби свързани с новата градска култура.

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 4 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 5 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?