Следва

Желязната Лейди навърши 120 години

От архива - Легендарната Хубава жена

Вече три дни подред минаваме покрай магазина за перуки на ъгъла на Витошка и Солунска и не можем да спрем...

All About Life преди 14 години

Вече три дни подред минаваме покрай магазина за перуки на ъгъла на Витошка и Солунска и не можем да спрем да мислим за онази русата, която седи на витрината вече месец.

Old school русото каре с бретон много ни напомни на онова същото, с което Джулия Робъртс се появи в ролята на проститутка в култовия „Хубава жена” от 1990 година с Ричърд Гиър.

Освен като хита на съвременната киноромантика, този филм става известен и с грандиозните си шопинг сцени на фона на емблематичната песен Pretty woman.

Да си припомним какво се случваше около Джулия Робъртс и Ричърд Гиър, които нямат равни с ролите си в този филм.



„Хубава жена” е история за любовта между банкера Едуар Левис (Ричърд Гиър) и проститутката Вивиан Уорд (Джулия Робъртс) и в стила на приказните сюжети филмът учи, че любовта не търпи граници и няма предразсъдъци. Години наред след излизането си на екран, „Хубава жена” докосваше всеки български дом с идеята за Американската мечта и Пепеляшка в 20-ти век.



Затова и до днес помним, и то с големи подробности, сцени като тази с огърлицата, която Ричърд Гиър връчва на Джулия в асансьора, или онази с пианото и секси историята върху него… Или пък щастливият край, в който героят на Гиър се появява под аварийната стълба на балкончето на Робъртс…



Каквито и интерпретации да е имал досега, и колкото и добри холивудски любовни истории да са се случвали след него, „Хубава жена” вече е легенда в модерното кино и символите й се разпознават във всичко и навсякъде около нас. Както се случи с русата перука на витрината.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.