Следва

Серина Уилямс роди момиченце

Мишо Шамара и петте каузи, заради които си струва всяко усилие

Shamara a.k.a. Big Sha се завръща ударно на българската сцена...

Други преди 6 години

Shamara a.k.a. Big Sha се завръща ударно на българската сцена, а ние сме повече от доволни от този факт, защото едва ли има човек, който все още да не си припява "Фенки, фенки", "Харесвам лошите момчета" и още куп "ретро" ъндърграунд парчета, които са емблематични за времето си, а и не само.

Шамара и Гумени глави ще разбият всичките си фенове на 13 и 14-ти септември в клуб Terminal 1, преди това обаче, той се отби при нас, за да ни сподели точно ПЕТ каузи, заради които си струва да се бориш до край!

Какви са те и защо - в редовете по-долу:

5. Милосърдие
Милосърдието във всяка една форма - като започнем от най-често срещаната помощ за изоставени и болни деца, минем през самотните възрастни хора, прекосим през бежанците и всеки изпаднал в нужда човек, та стигнем до защита на животните. Милосърдието обаче е кауза, която ние първо трябва да защитим пред себе си вътре в нас. Да стоим твърдо против анти хуманните идеологии, които проповядват превъзходство на една раса или унищожение на слабите или болните. Най-добрите за живот общества по света са именно тези, в които милосърдието е основна кауза на обществото.

4. Анти дискириминация
Борбата с дискриминацията на всякаква основа е също основна и важна кауза за бъдещето на човечеството. Светът е различен и много шарен. Ако не се научим да приемаме различните с усмивка, любов, разбиране и интерес, то няма как светът да не стигне до пореден унищожителен конфликт. Дискриминацията на расова, етническа, образователна, сексуална, религиозна, полова или каквато и да е друга основа, е нещо. което ме отвращава и аз стоя твърдо против налагането на стереотипи на различните малцинства в обществото. Расизмът е нещо, което доказано не работи. Особено във времената на бързата комуникация и евтините полети.

3. Справедливост
Справедливостта е в основата на всичко. Ако в едно състезание съдиите са купени, то няма как най-добрият да спечели, а ще спечели най-подлият. Така естественият подбор на еволюцията няма как да работи. Така обществото ще затъва и пропада. Ние българите знаем от личен опит, че в общество, в което на върха на пирамидата стоят синчетата на комунистическата олигархия, а не можещите и способните хора очевадно системата не работи добре. Справедливостта трябва да важи за всеки без никакво изключение. Не може да блъскаш баби на границата и вместо обвинения и затвор да те направят заместник министър-председател. Не може след "Ало Ваньо" да няма оставка и затвор за корупция в особено големи размери. Щом закона не важи за ръководните органи как очакваме някой да има респект към закона като цяло? Огромната миграция на население и смесването му.

2. Свободата
Свободата е основното и най-важно нещо, за което трябва да се борим. Свободата е там, когато можеш да изказваш мнение и да няма никакви последствия от това. Свободата на словото, свободата на себеизразяването, свободата да мислиш и летиш. Хората се раждаме свободни, но други хора се опитват да ни заключат в клетки. Клетките в днешно време са в нашите глави основно. Благодарение на пропаганда и медии успяват да ни наложат страхове, в които ние сами да се оплетем и да се страхуваме от полета. Истински свободен може да бъде човек когато подреди личния си живот и стане тотално независим и може да се изразява свободно без това да му навреди.

1. Семейството
Семейството е нашето безсмъртие. Генетично продължаваме да живеем. Дори и не само. Дори и еднополовите двойки, които отглеждат адаптед деца предават своите мисли, своите идеи в безкрайността. Така чрез семейството всъщност постигаме безсмъртието. Колкото по-здраво семейство, толкова по-сигурно безсмъртие на всяка една наша мисъл или ген.



More Други