Следва

Големите любовни истории: София Копола и Спайк Джоунз

Защо правилото за трите срещи не работи?

Сабрина Алексис говори за това дали си струва да спиш с мъж на третата среща...

All About Life преди 6 години

Сабрина Алексис, автор на книгата He’s Not That Complicated („Той не е толкова сложен“), говори за това дали си струва да спиш с мъж на третата среща и как да разбереш какви са точно намеренията му към теб – пълноценни взаимоотношения или секс без задължения.

В разговорите за отношения, любов и секс, преди известно време една фраза започна да се разпространява измежду хората като интернет вирус, поставяйки много въпроси и правила, а също и преобръщайки представите ни за секса в една връзка. Въпросната фраза е следната: „Преди жената да прекара първата си нощ с мъжа, тя има пълната власт над него. Но след първия секс, силата се прехвърля изцяло в ръцете на силната й половинка“.

Колкото пъти тази фраза да се е появявала в разговор, толкова пъти някой отвръща : „Това е така вярно!“
Съгласни или не, ние можем да потвърдим единствено, че сексът променя съществено отношенията между двама души, тъй като след него тези отношения или стават по-дълбоки, или се превръщат в банално задоволяване, без задължения.

Повечето мъже искат просто секс, а повечето жени – връзка. Това в никакъв случай не означава, че представителите на силния пол не се нуждаят от задълбочени отношения и привързаност. Дори напротив. Но сексът определено е движеща сила при тях, чийто корен могат да бъдат много неща: лошо възпитание, природни наклонности, културни предразсъдъци (когато един мъж спи с много жени, е считан за мачо, но една жена при такива обстоятелства се приема за уличница) – да, много мъже попадат в графата „виновни“ по тези параграфи. Но ние не можем да отричаме фактите, независимо дали те ни се нравят, или не. А факт е именно това, че в момента отношенията са сякаш на разменни начала: Жената може да откаже или пък да прави секс с някой мъж, а един мъж може да даде, или пък да избяга от задълбочените отношения, за които толкова жени мечтаят.

Разбира се, има жени, които са в състояние да докажат противното – на тях не им е чужда жаждата за плътски удоволствия и са усвоили умението да използват мъжете перфектно. Да, такива изключения има, но ние няма да говорим за изключенията, а за правилата. Съгласете се, че не всеки ден ще срещнете жена, която мисли за това как да спи с колкото се може повече мъже.

Същото важи и в обратния вариант. Има мъже, които са готови да се оженят още на първата среща. Това обаче по-скоро би уплашило жената насреща, отколкото да я трогне и възхити. Но много по-често срещаме „алфа мъжът“, който е готов да отиде в хотелската стая точно за час, но със сигурност не и пред олтара.

Важно е обаче да знаете едно – решението да спите или да не спите с някого и това кога точно да го направите, е изцяло ваше. Но при всички случаи това ваше решение ще промени отношенията ви с този човек завинаги. Отдавна е установено, че процентът на жените, които губят интерес към мъж след първия секс, е незначителен, в сравнение с броя на мъжете, които решават, че веднъж е достатъчно.

Мария (30 г.) срещнала невероятен мъж в сайт за запознанства. Умен, успешен, красив, но най-важното – нито на първата, нито на втората среща той не поискал от нея нещо интимно. Те се срещали в събота, винаги по негова инициатива. На третата среща преспали заедно, а той не я разочаровал и там. Мария била много щастлива. Но след това поведението на този мъж рязко се променило. Ако по-рано я канел на среща в събота, то след това той започнал да я й предлага да се видят в сряда, а понякога дори забравял за срещите с нея. Продължил да й пише съобщения, но те изведнъж станали само със сексуално съдържание. Техните красиви, романтични срещи се превърнали в кратки виждания – до следващата нощ, няколко пъти в месеца.

„Къде сбърках“, питала се Мария. А всъщност, загадката била обидно проста – тя спала с мъжа на мечтите си твърде рано – още на третата среща. Това в нейния случай наистина било проблем, тъй като преди това те дори не са разбрали какви точно искат да бъдат, какви отношения целят и пр. Истината е, че дори в този конкретен случай проблемът да е бил в твърде прибързаният секс, то „правилото за третата среща“ също не работи.

Няма значение колко време сте прекарали заедно преди да си легнете. Важно е как сте го прекарали. Едно момиче, което е спало с момчето още на първата среща, но тази среща е прекарана в лични разговори, взаимни откровения и искреност, има по-голям шанс за сериозна връзка от момичето, което чака, но не е установило никакъв емоционален контакт с човека срещу себе си. Проблемът с Мария е бил именно това, че тя все още не е имала никаква близост с мъжа. Да, всичко е изглеждало много романтично, но никой не е познавал другия.

Ако сексът се случи преди взаимното емоционално споделяне, едва ли ще има развитие на по-сериозни отношения. По-лошото е, че е малка вероятността тези първоначални тръпки да се възстановят, след като веднъж грешката е факт. С този човек няма да можете да бъдете дори приятели.

Не, не казваме, че трябва още на първата ви среща да го запознаете с най-добрата си приятелка и да му разкажете за развода на вашите. Казваме, че трябва да има силна комуникация помежду ви, да свалите маските, да можете да бъдете сами, а не с компания, да се отпуснете и да сте честни един с друг, без да се представяте за такива, каквито не сте, само за да впечатлите отсрещната страна.

Много жени са възпитали у себе си навиците и впечатленията, че сексът за мъжа е като морков, който виси под носа на заек – че с помощта на секса мъжът може да бъде манипулиран. Това е наполовина истина. Другата половина е друга: ако спите с човек, без да го опознаете добре, това му дава повод да мисли, че с лека ръка ще го направите и с друг. Ако първо изберете разговора, искреността, разкриването на истинската ви същност, за да ви опознае по-добре, както и вие него, то той ще вярва, че вие сте се влюбили в него и че той е станал специален за вас. Чувствате ли разликата? Ако мъжът се разкрие пред вас, сексът и за него престава да бъде чиста физиология.

Всяко женско списание със сигурност ще се опита да ви научи: колкото по-дълго не си легнете с него, толкова по-добре. Но никой няма да ви каже, че периодът за „въздържание“ трябва да си има причина, а именно – да се опознаете по-дълбоко. Само да губите време, за да манипулирате човек и да го накарате да тича след вас, е безкрайно глупаво и това няма да ви помогне да създадете връзка.

Мъжете също обичат истински, естествени жени. Няма да повярвате колко лесно могат да видят разликата между момиче, което самоизгражда себе си, за да манипулира човек и да получи от него определено поведение, и момиче, което уважава, и все още не е решило дали вие сте човекът, с когото би отишла по-далеч.

Ако беше толкова просто, като това да се изчака три дни, то нямаше да има необвързани. Запомнете: правилото за трите срещи не работи. Трябва да накарате мъжа да иска секс с вас, а не секс за секс.

Колко време ще отнеме, колко срещи ще са необходими – това е строго индивидуално. Често е очевидно да се каже, но друг път оставате с много въпроси в главата си. Ако той се грижи за вас и усещате с цялото си сърце, че чувствата ви са взаимни и искате да изразите своята любов на физическо ниво, действайте. Но ако не сте сигурни, че той отвръща на чувствата ви, но не искате да отхвърлите секса, за да не го изгубите, то трябва да наложите на себе си да се сдържите и да поставите собствените си интереси преди всичко останало. Срещу секс не може да се „разменят“ отношения. Срещу секс не може да се получи връзка, която човекът срещу вас не може да ви даде – нито след четвъртата, нито след петата среща.

More All About Life