Следва

It shopping list: Вечният Trenchcoat

Всички носят: Nike Cortez

Готови сме да се обзаложим, че и вие, подобно на нас...

All fashion преди 6 години

Готови сме да се обзаложим, че и вие, подобно на нас, не отлепяте очи от заливащите социалните мрежи кадри на Nike Cortez кецовете. Най-харесваната за момента от модния елит обувка намира с лекота своето място в съчетания от пастелни костюми, неангажиращ деним, но и още копринени макси дължини в анималистични принтове. Подчертано ретрото внушение на Cortez печели симпатиите и на Джована Баталя в гореща Италия, Бела Хадид в Ню Йорк и Жанет Мадсен в Копенхаген.

Но не само видът на Cortez е винтидж, историята им датира още от 1972 г., когато първият модел в запазените бяло, червено и синьо се появява на пазара, а последвалата вълна на истерия около непретенциозния, но впечатляващ силует, се повтаря и днес. Моделът в класическата си разцветка е изчерпан почти навсякъде, но пък може да се намери в други тонове като металик, черно и дори камуфлаж.

А официалното им възраждане започва още преди няколко месеца, за да достигне върховия си момент в разгара на лятото и настъпването на есенно-зимния сезон. Като потвърждение на думите ни идва и съвсем прясната колаборация с бранда A.L.C, която всъщност не е съвсем нова, не и като замисъл - за последните шест сезона, креативният директор на A.L.C Андреа Либерман стилизира всяка една от рекламните кампании именно с този модел кецове. Именно затова смятаме, че колаборацията помежду им е напълно естествено продължение на вече възникналите симпатии.

Лимитираната колекция идва с името Cortez by A.L.C и преразглежда популярния силует в нови луксозни материали. Цветовата палитра се разлива в меките тонове на шоколад, сиво и пудра, а като забележителен елемент идват удължените връзки, които позволяват развихряне при стилизиране.



































More All fashion