Следва

Модулът CHECK THE CZECHS на ONE DANCE WEEK добавя още спектакли към програмата си

Фондация МУСИЗ,VIVACOM и Градска художествена галерия - Пловдив представят най-доброто от съвременната българска фотография

След успеха на пътуващата изложба „Съвременна българска фотография“ в София и Варна, Пловдив ще стане домакин...

Viva 4 U преди 6 години

След успеха на пътуващата изложба „Съвременна българска фотография“ в София и Варна, Пловдив ще стане домакин на третото и представяне пред българската публика. Организатори на изложбата са фондация МУСИЗ и VIVACOM.

Посетителите ще могат да видят снимки на 43 от най-добрите родни фотографи, сред които фоторепортерът на Reuters Стоян Ненов – първият българин, носител на наградата „Пулицър“ в категорията за „Снимки от горещи новини“, Мартин Чичов – носител на престижната наградата на Nikon за екшън снимката от средата на 90-те, отразяваща зараждащата се скейт и стрийт култура в България, Надежда Павлова – отличена с награда от Международния Олимпийски комитет за снимката ѝ от връх Тодорка, портрета на Симеон Сакскобургготски заснет от Георги Богданов и Борис Мисирков, получил специалната награда на журито, Grand prix de la découverte в Париж и много други.






 
Изложбата анонсира създаването на Дигитален архив на съвременната българска фотография, явяващ се естествено продължение на дейността на фондация МУСИЗ в областта на съвременната фотография. Колекцията ще бъде дарена на Държавна агенция „Архиви“, където ще обогати и допълни масивите ѝ.
Фотографиите покриват различни периоди от най-новата история на „прехода“, изобразяват обществени личности и събития от важни исторически моменти; били са публикувани в пресата, книги, арт каталози; участвали са в конкурси, изложби и пр.










 Изложбата „Съвременна българска фотография“, реализирана с подкрепата на VIVACOM и Държавна агенция „Архиви“, ще може да бъде разгледана от 12 до 30 септемви в Градска художествена галерия - Пловдив на ул. „Княз Александър I“ №15.



Допълнителна информация за изложбата може да бъде намерена и тук.

Кредити към снимки:

Фотограф: Мартин Чичов
Kick Air, Георги Йоцов.1990
Трета награда1994 Международен фото конкурс Nikon NPCI

Фотограф: Стоян Ненов, Reuters, Град Гевгелия на границата с Гърция.
Награда Пулицър 2015

Фотограф: Борис Мисирков и Георги Богданов. Симеон Сакскобургготски.
Награда Grand prix de la découverte.

Фотограф: Светослав Караджов. Наум Шопов. сп. EVA

Фотограф: Асен Емилов. Observation House. Автор на проекта I/O архитекти

 Фотограф: Петър Драганов. Виктория Тодорова за Stocksy United

Фотограф: Диляна Флорентин, Ивет Лалова за 12 mag.

Фотограф: Калин Руйчев. Джеймс Браун

 


12-30 септември 2017
Откриване 12 септември (вторник) от 18.30 ч.
Градска художествена галерия - Пловдив

 

Най–висока средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа от януари до септември 2017 г. и Speedtest награда за мобилна мрежа за първите шест месеца на 2017 г. Резултатите се основават на анализ, проведен от Ооkla чрез Speedtest. За повече информация: www.vivacom.bg.

More Viva 4 U