Следва

Street style вдъхновения: Бял деним

NYFW Пролет/Лято 2018: Tom Ford

Том Форд беше trend setter-ът на 90те...

All fashion преди 6 години

Том Форд беше trend setter-ът на 90те - секси блясък, седемдесетарски форми, луксозен бохо шик и супер високи обувки. Това несъмнено беше върховият период в кариерата му. С наблюдаващото се устойчиво завръщане на тъкмо тези тенденции, Том се връща към корените си и ни напомня в какво е най-силен.

За пролетно-лятната си колекция дизайнерът взема вдъхновение не от кой да е, а от самият себе си, и можем ли да го виним?

Форд обръща поглед назад към дните си в Gucci и Yves Saint Laurent, за да ни даде по-съвременна интерпретация на собственото си творчество - 90тарският блясък е на лице, както и тенденциозното хип-хоп влияние, Кристализираните рокли и тишърти са достойни и за най-шикозното парти или поне за някой музикален видеоклип. Присъствието на millennial розовото също не остава незабелязано из целия блясък на ревюто.

Освен от архивите си, Том Форд взема и вдъхновение и от мъжката си колекция за същия сезон пролет/лято 2018. По-грубите кройки и широките рамене на саката може и да са взаимствани от мъжки модели, но пък нищо не стои по-секси на женско тяло от огромна мъжка дреха, облечена на голо.

Цялата колекция в галерията горе>>>

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 21 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.