Следва

Street style вдъхновения: Бял деним

NYFW Пролет/Лято 2018: Tom Ford

Том Форд беше trend setter-ът на 90те...

All fashion преди 6 години

Том Форд беше trend setter-ът на 90те - секси блясък, седемдесетарски форми, луксозен бохо шик и супер високи обувки. Това несъмнено беше върховият период в кариерата му. С наблюдаващото се устойчиво завръщане на тъкмо тези тенденции, Том се връща към корените си и ни напомня в какво е най-силен.

За пролетно-лятната си колекция дизайнерът взема вдъхновение не от кой да е, а от самият себе си, и можем ли да го виним?

Форд обръща поглед назад към дните си в Gucci и Yves Saint Laurent, за да ни даде по-съвременна интерпретация на собственото си творчество - 90тарският блясък е на лице, както и тенденциозното хип-хоп влияние, Кристализираните рокли и тишърти са достойни и за най-шикозното парти или поне за някой музикален видеоклип. Присъствието на millennial розовото също не остава незабелязано из целия блясък на ревюто.

Освен от архивите си, Том Форд взема и вдъхновение и от мъжката си колекция за същия сезон пролет/лято 2018. По-грубите кройки и широките рамене на саката може и да са взаимствани от мъжки модели, но пък нищо не стои по-секси на женско тяло от огромна мъжка дреха, облечена на голо.

Цялата колекция в галерията горе>>>

More All fashion