Следва

Седефено докосване

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Модните недомислици на седмицата...

All fashion преди 6 години

Нападнаха Оливия Палермо


През уикенда и по време на седмицата на модата в Ню Йорк защитници на правата на животните и съответно противопоставящи се на носенето на кожи, нападнаха презентацията на Оливия Палермо за Banana Republic. На специално изградена за случая платформа, самата Оливия, последвана от модели, облечени в дрехи от колекцията заемат своите места, за да се стартира с дългоочакваната презентация, но вместо това, група защитници от Animal Defenders International се втурват на подиума с викове и блъскане. "Нападателите" събарят и минават през моделите с ярост, крещейки думи като: "Оливия Палермо, как спиш нощем, знаейки, че убиваш животни? Толкова ли си грозна отвътре?"

Интересно е да се отбележи, че в колекцията на Оливия за американския бранд отсъства присъствието на каквато и да е кожа, било то истинска или еко, но пък фешънистата е позната с това, че кожата с косъм представлява съществена част от личния й стил...

Гуинет на корица



Небезизвестният сайт на Гуинет Полтроу Goop вече може да се похвали и с ново поприще, а именно очакваното му преминаване в печатна медия. Съответно и първата корица на списанието е вече факт, а от кадъра ясно се вижда как актрисата лежи гола, покрита с кал (препратка с името на сайта, което в превод е кал).

Сайтът съществува още 2008 г. насам, а Гуинет обяви новината за списанието още през Април. Дотук нищо лошо, поредният продукт от ръцете на знаменитост, който бързо ще набере популярност, но и вероятно също толкова бързо ще залезе. Това, което ни дразни нас обаче е гореспоменатата корица - освен безвкусна, тя показва още липсата на каквато и да е склонна за преглъщане идея. Още един нагледен пример как буквалното почти винаги играе лоша шега...

J. Crew пред разпад?



Интересни неща се случват около J. Crew - след внезапното напускане на Джена Лиънс през април, стана факт, че и Сомсак Сикоунмуонг, заместникът на Джена и видна част от екипа на американския бранд за последните 16 години, също напуска. Припомняме, че и главният изпълнителен директор Мики Дрекслър също напусна, едва два месеца след оттеглянето на Джена. Като допълнение към всички тези неочаквани заминавания, идва и предвиденото затваряне на повече от 20 магазина на бранда заради непрекъснатия спад на продажбите.

Край на Nylon?



Според WWD краят на списанието Nylon е тук ... или поне на хартиената му версия. Според медията октомврийският брой на списанието ще бъде последен, а отсега нататък изданието ще бъде достъпно единствено в дигитална си версия.

Компанията сменя изцяло курса, концепцията и стратегията си, като възнамерява да запази качеството на материалите си - дигиталната версия на Nylon ще наблегне на това да разшири целевата си група и да поднесе информацията по по-достъпен начин на читателите си. Накъде ще отведе тази промяна, предстои тепърва да видим.

More All fashion