Следва

Остават броени дни до дългоочаквания концерт на Стинг

Иститут Сервантес представя: ¡Olé Festival!

Вторият фестивал за нова музика от Испания и Латинска Америка ...

Music преди 6 години

Вторият фестивал за нова музика от Испания и Латинска Америка ще се проведе тази есен в София.
Организаторът - Институт Сервантес-София - в сътрудничество с Джаз Плюс Концерти обещава да чуем в София Лайв Клуб първокласни изпълнители с търсещ дух и нов прочит на традиционната испанска и латиноамериканска музика.

Три впечатляващи концерта предлага !Olé Festival! И трите концерта са с начален час 20:00 ч.

Първата изява на 20 септември ще бъде на саксофониста на Пако де Лусия
и носител на наградата “Най-добър джаз музикант на Европа”.

Вторият концерт на 18 октомври е на дуета откритие за 2016 г. - певицата Мария Арнал и китаристът Марсел Бажес.

 На 26 октомври фламенко китаристът Хосеми Кармона и басистът Хавиер Колина ще представят проекта “De Cerca”. Освен концертите, в рамките на iOlé Festival! ще бъдат представени испански филми, посветени на музиката и танца.В четири поредни недели от 17 септември в Дома на киното от 16.00 ч. и всеки вторник през октомври в Институт Сервантес от 18:30 ч. публиката ще има възможност да види специално избраните заглавия “Фламенко, фламенко” на Карлос Саура, “Ла Чана” на Лусия Сойевич, “Сакромонте. Мъдреците на племето” на Чус Гутиерес и “Чико и Рита” на Фернандо Труеба и Хавиер Марискал.


Изпълнителите:

Хорхе Пардо - 20 септември, София Лайв Клуб
Голямото име в тазгодишния Втори !Olé Festival! е саксофонистът и флейтист Хорхе Пардо, който ще свири със своя квинтет  и ще представи най-новия си проект “Djinn” на 20 септември в София Лайв Клуб.

Мария Арнал и Марсел Бажес - 18 октомври, София Лайв Клуб
Мария Арнал и Марсел Бажес записват своя дебютен проект “45 cerebros y 1 corazón” за лейбъла Fina Estampa и веднага се превръщат в откритието на 2017 г. Албумът печели престижни награди като Premi Ciutat de Barcelona de Música и е избран за предпочитана творба от читателите на Time Out.

Хосеми, Кармона и контрабасистът Хавиер Колина се отправят на музикално пътешествие из света на джаза и фламенкото, водейки естествен диалог помежду си на различни музикални езици. Музикантите ни нашепват истории за горчивата истина, любовта, дългите нощи, пълни с музика, фламенко тангос и фарука, както и пиеси на Астор Пиацола. De Cerca е Гранада и Америка, фламенко и джаз. Перкусионист на проекта е великолепният Бандолеро.


Всичко за фестивала може да намерите на http://olefestival.com

More Music