Следва

Mother-Daughter Duos: Комплект красавици

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата порция звездни и фешън издънки.

All fashion преди 6 години

Излагация на червения килим



Ариел Уинтър



Емили Гордън



Ахинона Алексус



Трейси Елис Рос

Няма да се нарича червен килим, ако към него не върви задължителната порция звездни стилови издънки. И затова, с пресни примери от наградите Emmy, подбираме и недобре представителите се известни лица за традиционната ни рубрика. Както добре се вижда, в мини селекцията ни попадат "прегрешения" от различно естество - от красива рокля, лошо съобразена с жената, която я носи; цялостно пошла комбинация; до демоде завършек, наподобяващ драперия на стар диван. А кое определение за коя знаменитост се отнася, сигурни сме, няма да се затрудните...
 

Forever 21 и скандалите

Честно да си признаем, изгубихме бройката на това колко пъти сме споменавали Forever 21 във връзка с кражба на дизайни от малки независими брандове... И за да не изневерява на лошата си вече репутация, американският гигант влиза в ново провинение. Word Agency - фирма, занимаваща се с връзки с обществеността и маркетинг пусна в разгара на лятото модел тишърт с наименованието Creator, изобразяващ изписването на думата жена на различни езици. Идеята зад този дизайн е да подкрепи борбата на жените за по-добра здравна система в САЩ и Европа, дарявайки 25% от печалбата на всеки продаден артикул на Planned Parenthood.

High street брандът обаче никак не се влияе от подобни благородни каузи и без притеснение краде почти дословно гореспоменатия дизайн, за да го продава в своята платформа. Негодувание в социалните мрежи вече се надига, а отговор от Forever 21 все още няма...


 

Fashion faux-pas на Тръмп

В средата на миналата седмица президентът на САЩ направи поява, която му навлече немалко подигравки, но този път не заради изказванията му, а заради лошото съчетание от сако и панталон в различни цветове. Без закъснение, разбира се, голяма част от интернет пространството побърза да се включи в размяната на коментари и критики спрямо стилистичния гаф.


 

Банът на слабите модели и последвалите коментари

Неотдавна Франция въведе закон, забраняващ дефилирането на модели с размер под европейския 34 (XS), а от този моден сезон, въведението минава официално в сила. Всички модни брандове и агенции във Франция са задължени да спазват условията, а ако се допусне нарушение, следва да бъде наложена глоба от 75 000 евро. И докато тази забрана е въведена с цел намаляването на нереалистичните очаквания, свързани с външния вид у подрастващите, немалко хора и включително модели се противопоставят на идеята, именно защото трудно можеш да контролираш гените си и е нечестно да забраняваш работа на някого, който е природно слаб.

Актрисата Джейми Кинг също побърза да се изкаже по повод прекалено радикалните мерки: "Мисля, че е повече от несправедливо да се лишават прекалено слабите момичета от работа, също както е несправедливо да не се наемат plus size модели. По природа съм много слаба и ми е изключително трудно да кача тегло, дори когато се опитвам да го направя. Често съм подложена на body-shaming в социалните мрежи, а доскоро всеобща заблуда беше, че това се случва единствено на по-пълните."

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 17 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.