Следва

Mother-Daughter Duos: Комплект красавици

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата порция звездни и фешън издънки.

All fashion преди 6 години

Излагация на червения килим



Ариел Уинтър



Емили Гордън



Ахинона Алексус



Трейси Елис Рос

Няма да се нарича червен килим, ако към него не върви задължителната порция звездни стилови издънки. И затова, с пресни примери от наградите Emmy, подбираме и недобре представителите се известни лица за традиционната ни рубрика. Както добре се вижда, в мини селекцията ни попадат "прегрешения" от различно естество - от красива рокля, лошо съобразена с жената, която я носи; цялостно пошла комбинация; до демоде завършек, наподобяващ драперия на стар диван. А кое определение за коя знаменитост се отнася, сигурни сме, няма да се затрудните...
 

Forever 21 и скандалите

Честно да си признаем, изгубихме бройката на това колко пъти сме споменавали Forever 21 във връзка с кражба на дизайни от малки независими брандове... И за да не изневерява на лошата си вече репутация, американският гигант влиза в ново провинение. Word Agency - фирма, занимаваща се с връзки с обществеността и маркетинг пусна в разгара на лятото модел тишърт с наименованието Creator, изобразяващ изписването на думата жена на различни езици. Идеята зад този дизайн е да подкрепи борбата на жените за по-добра здравна система в САЩ и Европа, дарявайки 25% от печалбата на всеки продаден артикул на Planned Parenthood.

High street брандът обаче никак не се влияе от подобни благородни каузи и без притеснение краде почти дословно гореспоменатия дизайн, за да го продава в своята платформа. Негодувание в социалните мрежи вече се надига, а отговор от Forever 21 все още няма...


 

Fashion faux-pas на Тръмп

В средата на миналата седмица президентът на САЩ направи поява, която му навлече немалко подигравки, но този път не заради изказванията му, а заради лошото съчетание от сако и панталон в различни цветове. Без закъснение, разбира се, голяма част от интернет пространството побърза да се включи в размяната на коментари и критики спрямо стилистичния гаф.


 

Банът на слабите модели и последвалите коментари

Неотдавна Франция въведе закон, забраняващ дефилирането на модели с размер под европейския 34 (XS), а от този моден сезон, въведението минава официално в сила. Всички модни брандове и агенции във Франция са задължени да спазват условията, а ако се допусне нарушение, следва да бъде наложена глоба от 75 000 евро. И докато тази забрана е въведена с цел намаляването на нереалистичните очаквания, свързани с външния вид у подрастващите, немалко хора и включително модели се противопоставят на идеята, именно защото трудно можеш да контролираш гените си и е нечестно да забраняваш работа на някого, който е природно слаб.

Актрисата Джейми Кинг също побърза да се изкаже по повод прекалено радикалните мерки: "Мисля, че е повече от несправедливо да се лишават прекалено слабите момичета от работа, също както е несправедливо да не се наемат plus size модели. По природа съм много слаба и ми е изключително трудно да кача тегло, дори когато се опитвам да го направя. Често съм подложена на body-shaming в социалните мрежи, а доскоро всеобща заблуда беше, че това се случва единствено на по-пълните."

More All fashion