Следва

BLUCHER тренд

LFW Пролет/лято 2018: Erdem

Трибют към Елизабет II

Runway преди 6 години

Кралица Елизабет II е внушителна и респектираща личност дори след почти 65 години на трона. Интересът към нея никога не е спадал, но докато прожекторът преди винаги е бил насочен към Кралицата като фигура и роля, то в последно време всички искат да познават Елизабет. Може би най-голяма роля в това опознаване играе сериалът, проследяващ живота на Кралицата – The Crown.

Ние имаме достъп до сериала, а Ердем Моралиоглу е имал възможността да надникне в кралския гардероб. Там дизайнерът открива много повече от данни за проучването си – открива друго лице на кралската особа, което до такава степен го вдъхновява, че канадецът с турски корени тръгва по стъпките на тази различна Елизабет. От гардероба й в Уидзор, стига до 50тарския Харлем, където младата Елизабет се наслаждава на изпълненията на Ела Фитцджералд, Били Холидей и танцува под ритъма на саксофона.

Тази Харлем-ренесансова-джаз сцена, която рисува съзнанието на Ердем, се появява на подиума на пролетно-лятното ревю на къщата. Вдъхновението от видяното, наученото и преживяното се появява под формата на брокатените палта, панделките, закрепящи бюстиетата и корсетите; перлите и златните елементи напомнят декорациите от роклята за коронацията на Елизабет. Да бъдеш вдъхновение за цяла колекция е не само чест, а и огромно признание и както казва Сара Мауер в рецензията си за Vogue, Кралицата е посветила целия си живот на това да обединява народа си и е хубаво да знаем, че се е забавлявала от време на време. 

Цялата колекция в галерията горе>>>

P.S.: Ние пък нямаме търпение за колаборацията на модната марка с H&M този ноемрви!

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.