Da Fest 2017

Da Fest 2017

Международен фестивал на дигиталните изкуства 19-23 септември 2017

DA Fest е международен фестивал, организиран от Националната художествена академия (НХА) в София, чиято цел е да срещне българската аудитория с разнообразни артистични тенденции и изследвания в полето на дигиталното видео, саунд арт, нет арт, мултимедийни пърформанси и инсталации, роботика и генеративни системи и други интердисциплинарни форми.

Програмата на фестивала включва изложба, пърформанси, прожекции, презентации и уъркшопи, които се случват в различни локации от централната сграда на НХА на ул. Шипка 1 в София.

Шестото издание на фестивала ще се проведе от 19 до 23 септември 2017 г. в различни локации в Художествената академия на ул. Шипка 1 и ще представи отново съвременни артистични изследвания, технологии и практики в дигиталните изкуства в богата петдневна програма, включваща изложба, пърформанси, прожекции, презентации и уъркшопи. Ново попълнение във фестивалната програма е DA Lab, която ще представи електронна и експериментална музикална сцена и звуково изкуство в България.

DA Fest е финансиран в изпълнение на програмата за научна и художествено-творческа дейност на НХА и съфинансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2017.

С подкрепата на Американско посолство, София, Австрийско посолство, София, Посолство на Кралство Холандия, София, Гьоте-институт, България и Институт Сервантес, София.

Със съдействието на: Open Fest, Старобърно, Absolut, хотел Славянска Беседа, ESOF, MOVE.BG.

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ
19.09.2017 (вторник), 18:30 ч.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.