Следва

TRÈS

Da Fest 2017

Международен фестивал на дигиталните изкуства 19-23 септември 2017

Events преди 6 години

DA Fest е международен фестивал, организиран от Националната художествена академия (НХА) в София, чиято цел е да срещне българската аудитория с разнообразни артистични тенденции и изследвания в полето на дигиталното видео, саунд арт, нет арт, мултимедийни пърформанси и инсталации, роботика и генеративни системи и други интердисциплинарни форми.

Програмата на фестивала включва изложба, пърформанси, прожекции, презентации и уъркшопи, които се случват в различни локации от централната сграда на НХА на ул. Шипка 1 в София.

Шестото издание на фестивала ще се проведе от 19 до 23 септември 2017 г. в различни локации в Художествената академия на ул. Шипка 1 и ще представи отново съвременни артистични изследвания, технологии и практики в дигиталните изкуства в богата петдневна програма, включваща изложба, пърформанси, прожекции, презентации и уъркшопи. Ново попълнение във фестивалната програма е DA Lab, която ще представи електронна и експериментална музикална сцена и звуково изкуство в България.

DA Fest е финансиран в изпълнение на програмата за научна и художествено-творческа дейност на НХА и съфинансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2017.

С подкрепата на Американско посолство, София, Австрийско посолство, София, Посолство на Кралство Холандия, София, Гьоте-институт, България и Институт Сервантес, София.

Със съдействието на: Open Fest, Старобърно, Absolut, хотел Славянска Беседа, ESOF, MOVE.BG.

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ
19.09.2017 (вторник), 18:30 ч.
Галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 4 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 5 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?