Следва

Visa и One Dance Week: Better than ever

Никога не ни STINGа да го слушаме!

За Sting или хубаво, или нищо! Ама наистина! 

Music преди 6 години

За който го харесва, разбира се! Гордън Матю Томас Съмнър, както е името на уникалния британски певец с вълшебен глас, идва в България вече четвърти пъти. Но този факт само и единствено показва и доказва, че феновете му тук сякаш стават все повече!

Ето го и доказателството - съботната вечер зала „Арена Армеец” щеше буквално да се пръсне, но организаторите от S.M.E. бяха чудесни и в това отношение! Повече от 14 000 меломани на всякаква възраст пееха, танцуваха и плачеха – кой заради емоцията на „първия” път, кой заради сантимент, кой заради спомени или защото вече заспива, но мама и тате трябва да видят И тази песен...

Да слушаш изпълнителя на „Shape of my heart”, песента, като че най-искрено докоснала формата на сърцето на български почитател, на „ръка разстояние”, да виждаш небесносините му очи и да се оставиш обезсилен, завладян, парализиран и изцяло потънал в магията на изкуството му (защото това не е „просто” музика!) очевидно никога, ама никога няма да ни омръзне! Явно и 65-годишният уникален музикант се чувства добре у нас, защото усмивката не слезе от лицето му и неведнъж и почти без акцент ни каза „Благодаря!”.

Ние сме пристрастни, пристрастени, ужилени, признаваме, затова и отново го гледаме! Англичанинът в Ню Йорк, извънземният човек, отдал живота си на музиката, дал живот на 6 деца и съвсем не случайно, лишил ги от наследство. За което казва, че не бива те да почиват на неговите лаври, само защото е еди-кой си и е известен, а трябва със собствени сили да изкарват парите си. „Не е лесно да си мое дете”, казва Sting в тази връзка. Респект, г-н Съмнър!



И най-голямото от тях, вече порасналото 41-годишно момче Джо, тази вечер отново беше с него на сцената. За втори път. И очевидно „изкарва сам хляба си”, при това - много добре. Джо Съмнър беше в България с баща си преди 11 години на стадиона в Несебър, но сега го видяхме с други очи. Погледнахме го по друг начин. Той, освен, че на външен вид УЖАСНО МНОГО прилича на талантливия си татко и е също толкова чаровен, очевидно е наследил и не малка част от гениалните му музикални умения. Свири на китара страхотно, макар и сам – пълни сцената с артистичното си присъствие и не на последно място – ако за миг затвориш очи и слушаш Джо, би решил, че това всъщност е Гордън. Е, няма как крушата да избяга под ябълка!

И след като ни загря с 30-минутен закачлив, китарен, музикантски сет, Джо се появи отново на сцената, този път като бек-вокал на баща си. Абсолютно никаква идея си нямаме какво ли е да си зад гърба (цял живот – по един или друг начин) на родител, като неговия...

Всичко беше наистина чудесно и вълшебно! Музиката има това невероятно свойство да те кара да пътуваш навсякъде в пространството. А изкуството на Sting направо си е машина на времето! Така че просто си пуснете нещо негово, може и последния му албум от 2016-а „57th&9th”, заради който е тазгодишния му световен тур, и попътувайте!

More Music