Картините на Едуард Хопър оживяват във филм

Картините на Едуард Хопър оживяват във филм

„Шърли: Представа за реалност” на австрийския режисьор Густав Дойч ще бъде представен с прожекция НА ОТКРИТО зад Музея за съвременно изкуство

Националната художествена галерия и София Филм Фест със съдействието на Австрийското посолство се обединяват за обща инициатива, която да предостави на аудиторията едно изключително спепециално преживяване – кино на открито и изложба в една и съща вечер!

Картините на Едуард Хопър ще оживеят във филма „Шърли: Представа за реалност”, който ще се прожектира на поляната зад Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство (бул. Черни връх №2), филиал на Националната галерия.

Прожекцията е на 29 септември (петък) от 19.30 часа, а вратите на музея ще бъдат отворени до 22:00 часа за посетители, които могат да разгледат и изложбата на Боряна Росса – „Обогатен реализъм”.

„Темата и на филма, и на изложбата е пряко свързана с допълнителните измерения на реалността около нас. Във филма „Шърли: Представа за реалност”, това са картините на Едуард Хопър, които оживяват и разказват история, визуализирана изцяло в естетиката на художника. Изложбата на Боряна Росса „Обогатен реализъм” пък носи различните формати на изразността чрез технологиите, характерни за съвременния свят”, сподели Надежда Джакова, куратор на изложбата и завеждащ филиала на Националната галерия.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.