Следва

Летен хит от Escada

Гащеризонът - особености при носене

Гащеризонът присъства в гардероба ни около 90 години насам. Първо, тази дреха е била предназначена за...

All fashion преди 14 години

Гащеризонът е дреха, която е наистина трудна за съчетаване, защото няма установени правила при носенето му.

Гащеризонът присъства в гардероба ни от около 90 години насам. Първо, тази дреха е била предназначена за работническата класа и за строителите, а с днес присъства и в ревютата haute couture.

Всъщност гащеризонът става популярен през 60-те, а през 80-те години той е на върха на славата си. И все пак през онези години не е бил дреха за всеки ден, а официално облекло, подходящо за коктейли и скъпи вечери.

Това официално облекло, което с днешна дата по-скоро се приема за ежедневно, се носи с висок ток в повечето случаи. Не, че е задължително, но има модели, които стоят по-добре, когато са носени с обувки на висок ток. Разбира се, материята също оказва влияние, и коприненият сатен седи по-добре с висок ток.

Дължината на крачолите също оказва влияние върху избора на обувки като ако крачолите са много дълги, е хубаво токът да е висок, а ако са по-къси или с дължина до глезена, тогава всичко зависи от модела.

Ако са с дължина до глезена и са от лека памучна материя, а кройката е свободна и права без вталявания, можеш да носиш гащеризона си с ниски обувки, за да придобиеш отпускарски вид. Ако обаче е стеснен в областта на глезените и е втален, то високият ток е задължителен.



В зависимост от десена на гащеризона, кройката и материята, можеш да експериментираш с колан, но ние специално не ти препоръчваме. И все пак ако твоят гащеризон седи добре с колан, няма нищо лошо да си го носиш така.

Спорно е дали тази дреха се носи с блузи, или без, но това отново зависи изцяло от модела. Ако си с ретро гащеризон от дънков плат, винаги е добре да сложиш блуза или тениска отдолу. Ако обаче гащеризонът ти е с дълъг ръкав, отворено деколте или много елегантен, тогава блузата е излишна. Ако гащеризонът ти е по-casual, можеш да го носиш с жилетка или болеро от трикотаж, точно както Карл Лагерфелд представи гащеризоните на последната колекция за Chanel.

Като цяло гащеризонът не е универсална дреха и всичко зависи от материя, кройка, стил, повод и лично виждане. Така че не се страхувай да експериментираш и комбинираш по различен начин.
Така ще откриеш своите норми за носене според модела и стила.

More from View Sofia

More All fashion