Следва

MFW Пролет/Лято 2018: Alberto Zambelli

MFW Пролет/Лято 2018: Gucci

Life is Gucci

Runway преди 6 години

"Когато видите колекцията, ще разберете какво се опитвам да направя - опитвам се да остана верен на моята естетика. Когато работя по колекцията аз вече мисля за мястото, атмосферата, музиката, осветлението. Мисля, че не всичко вече се върти само около самите дрехи. В началото си позволявах да изразявам идеята си за красотата като цяло, но сега е нещо повече - сега с всяка следваща колекция изразявам начина на си на мислене. Трябва да устояваме на желанието за бързо движение и промяна, за не загубим себе си. Трябва да отстояваме илюзията за нещо ново, за да се разгърнем напълно."

Тези думи са част от изявлението на Алесандро Микеле преди представянето на пролетно-лятната му колекция за Gucci. Не можем да кажем ревю, защото представяне на Алесандро никога не е просто ревю - то е спектакъл, преживяване, лавина от чувства и емоции, своеобразна машина на времето.

Ако обърнем повече внимание на думите на креативния директор, с които започнахме, можем наистина да вникнем в естетиката му - той остава верен на себе си и стила си, връщайки ни към тенденциите от 70-те и 80-те, които всячески се опитвахме да забравим; geek шика, който бе осмиван години наред, класическите кройки и платове, които са смятани за банални. На пръв поглед ужасяващата комбинация от широки рамене, чарлзстоун панталони и 70тарски прически, прави Gucci това, което е. Завидното му издигане през последните два-три сезона се дължи изцяло на идеята, която италианецът проповядва - да останем верни на себе си.

Готик настроението на модния спектакъл кара всеки да настръхне, но вида на драматичното и вълнуващо дефиле потапя зрителите в по странен начин примамливата естетика на Gucci. От изкуствовед като Алесандро може да се очаква всичко, включително и внушителните антични гръцки, египетски и римски статуи, ситуирани между гостите. Но това е само част от въпросната естетика на Микеле: "Опитвам се да покажа, че модата е пълна с малки неща, които имат значение."

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 2 седмици

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 3 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.