Следва

Милена Матева отново с изложба в България

Световноизвестни артисти представят творбите си на международното биенале на стъклото в България

Международно биенале на стъклото 2017 представя артисти от над 30 държави в четири български града

Events преди 6 години

На 27.09 (сряда) от 18:00 ч. ще бъде даден старт на Международно биенале на стъклото 2017 с официално откриване на изложба в Музея за история на София. Организатор на събитието и артистичен директор е доц. д-р Константин Вълчев - преподавател в Нов български университет.

Програмата на биеналето обхваща четири български града. То ще бъде първото у нас, което ще е посветено на художественото стъкло. Целта на форума е да популяризира художественото стъкло в международен и локален аспект, както и да постави в световен контекст работата на българските творци и изследователи.

В събитието ще се включат артисти от над 30 държави, а общия брой на участниците надвишава 120. В продължение на цяла седмица жителите и гостите на София, Велико Търново, Варна и Белослав ще имат възможност да станат част от творчески ателиета, лекции и презентации, водени от ключови артисти в сферата на художественото стъкло. За пръв път в България самостоятелна изложба ще имат и титаните на художественото стъкло, иноваторите и неспирната колаборативна двойка Станислав Либенски и Ярослава Брихтова.

Всяка от дванайсетте изложби, част от биеналето, има за цел да предложи на публиката пряк досег с най-доброто от съвременното творческо стъкло. Всички творби, които са предварително селектирани на конкурсен принцип ще бъдат експонирани в Музея за история на София, галерия „УниАрт”, галерия „Евдокия Арт Глас", галерия „Червената точка”, градска художествена галерия „Борис Георгиев“, галерия „Буларт”, изложбени зали „Рафаел Михаилов“ и други.

Седмицата на Международното биенале на стъклото 2017, която ще продължи в дните от 27 септември до 3 октомври обещава запомнящи се преживявания, разнообразна програма и много изненади.

Програмата на биеналето може да откриете тук.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.