Следва

MFW Пролет/Лято 2018: Dolce & Gabbana

Fast Fashion: Велиана Лобошка

23-годишната Велиана, дъщеря на известния композитор Светослав Лобошки...

All fashion преди 6 години

... дипломиран миналата година моден дизайнер от НХА. Тема „Европа“, асцендент - "Мир и Свобода" е името на модната колекция на Лобошка, която провокира нашите усет и око за провеждане на това интервю. На въпроса - защо мода? ,тя ни отговори: "Винаги съм проявявала интерес към модата, първоначално беше само хоби, но с времето осъзнах, че това е пътят, по който искам да поема." Взима участие в: "БГ Модна Икона", "Golden Fashion Party", "Златна игла 2015". За досегашното й най-голямо постижение - споделени снимки от Fashion TV, ще разберете долу в интервюто.

V.S: Инспирация, концепция и вдъхновение за „Мир и свобода“?
В.Л.: Разгледах Европа като континент, съхранил основната ценност на всяко живо създание - свободата. Така, в процеса на творчеството си, издигнах баланса, чистотата и вътрешната хармония. Представих колекция от 12 спортно-елегантни силуета, като всеки един от тях носи в себе си свободния дух. Материите са нежни и ефирни, внушаващи лекота. Използвани са памук, шифон и жоржет. Цветовата гама е в бяло - цветът на спокойствието и съвършенството.

V.S: Приоритети, планове и проекти за близкото бъдеще?
В.Л.: На първо място магистратура "Мода и бизнес стратегии" в Нов Български Университет. Бъдещите ми проекти засега ще ги запазя в тайна, защото за осъществяването им се нуждая от време и по-голям екип. За близкото бъдеще имам намерение да продължа развитието си и в чужбина. Отделно от тази година започнах да навлизам в сферата на театрален и филмов грим. Това е другата ми страст, която искам да доразвия. Амбициите са ми доста големи и понякога се чудя как от модния подиум попадам зад кулисите в някой театър и отговарям за грима на актьорите. Но все пак съм артист и винаги съм готова за нещо ново, свързано с изкуство, разбира се.

V.S: Как изглежда модерният българин в очите ти?
В.Л.: Не всеки българин проявява интерес към модата и в ежедневието си голям процент от хората наблягат главно на дрехи, в които се чувстват комфортно. Друг е въпросът как им стоят, дали дрехите, които избират, са за тяхната фигура, да не говорим за съчетание. Масово по улиците се разминавам с хора, които са ми еднотипни. Рядко се случва да се обърна след някого и да го огледам, защото ми е направил впечатление. Мисля, че е нужна повече смелост в България. Често съм била свидетел на приятели, които харесват по-екстравагантни неща, но им липсва смелост и увереност да се облекат по този начин. Винаги са казвали "Как ще облека подобно нещо? Хората ще ме помислят за луд/а".



V.S: Fashion TV, поздравления! Опиши ни впечатлението, с което остана?
В.Л.: Не може да се опише, може само да се почувства. За качените ми модели в страницата им разбрах случайно от моя колежка. Когато тя ми съобщи, останах буквално без думи. Не можех да повярвам. Когато проверих и се уверих сама, първата ми реакция беше сълзи от радост и веднага съобщих на семейството си. Това е голям старт за един млад дизайнер.


Моделът в средата

V.S: Въпрос извън темата, без какво не можеш?
В.Л.: Не мога без храна и без усмивката си. Имам прекалено гомям апетит, дори да не съм гладна. Когато съм гладна се изнервям и не мога да мисля и творя. Ако някога решите да спечелите симпатиите ми - заведете ме на вечеря ! Ха-ха. Доколкото усмивката ми - с нея не се разделям и е винаги на лицето ми, независимо от ситуации, които понякога ме натъжават.

V.S: Като за финал, твоят фешън фетиш е?
В.Л: Моят фешън фетиш са обувки и чорапи. Обожавам, когато видя по-откачени и необичайни модели обувки, в нетрадиционни цветови комбинации. Мисля, че обувките се оказват главен акцент и цялостен завършен вид на облеклото. 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.