Следва

MFW Пролет/Лято 2018: Gabriele Colangelo

MFW Пролет/Лято 2018: Lucio Vanotti

Уравнение на прагматизъм и женственост

Runway преди 6 години

Идеята за симетрия умело дирижира пролетно-лятната колекция за 2018-та на Лучо Ваноти. Обемите, неизменна част от тази симетрия, биват деконструирани, а след това конструирани отново, в нарушена цялост, но винаги скулптурирани по маниер, изказващ хармония.

Привидната скромност на силуетите се преобръща наопаки от жаждата за поемане на нови експериментаторски посоки. На пръв поглед строгите силуети се оказват свободни в своите непредсказуеми детайли, изрязяващи се в богатството на текстурите и комплексността от чисти форми.

Младият дизайнер увеличава сложността на всеки последвал силует, служейки си за вдъхновение с образите на 50-тарския модернизъм, в който той намира своя баланс - точното уравнение между прагматизъм и женственост.

Цялото това сложно уравнение се превежда в женствени дизайни с високи талия, подчертани от колани; свободни поли; широки ризи, наподобяващи рокли. Всички основни елементи са уголемени, прерязани на правилните места и наслоени. Цветовата палитра отговаря напълно на заложената идея и се развива в основните, но достатъчни тонове на бяло, черно, светлосиньо, ръжда и охра.

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.