MFW Пролет/Лято 2018: Lucio Vanotti

MFW Пролет/Лято 2018: Lucio Vanotti

Уравнение на прагматизъм и женственост

Идеята за симетрия умело дирижира пролетно-лятната колекция за 2018-та на Лучо Ваноти. Обемите, неизменна част от тази симетрия, биват деконструирани, а след това конструирани отново, в нарушена цялост, но винаги скулптурирани по маниер, изказващ хармония.

Привидната скромност на силуетите се преобръща наопаки от жаждата за поемане на нови експериментаторски посоки. На пръв поглед строгите силуети се оказват свободни в своите непредсказуеми детайли, изрязяващи се в богатството на текстурите и комплексността от чисти форми.

Младият дизайнер увеличава сложността на всеки последвал силует, служейки си за вдъхновение с образите на 50-тарския модернизъм, в който той намира своя баланс - точното уравнение между прагматизъм и женственост.

Цялото това сложно уравнение се превежда в женствени дизайни с високи талия, подчертани от колани; свободни поли; широки ризи, наподобяващи рокли. Всички основни елементи са уголемени, прерязани на правилните места и наслоени. Цветовата палитра отговаря напълно на заложената идея и се развива в основните, но достатъчни тонове на бяло, черно, светлосиньо, ръжда и охра.

Цялата колекция в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia