Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

MFW Пролет/Лято 2018: Gabriele Colangelo

Коланжело майсторски превръща минималистичните елементи в изящно изкуство

Runway преди 6 години

Nui shibori е древна техника за частично оцветяване на материи - една част от плата се предпазва от боята и запазва своя първоначален цвят, докато изложената част поема от новите тонове, създавайки оригинални и абстрактни мотиви. Точно тази представа за свързване между отделните елементи е и водеща при създаването на пролетно-лятната колекция на Габриеле Коланжело.

Микро плисета от креп се редят ръчно, за да създадат нужното движение и асиметрия по изкусните палта и панталони. Този ход на дизайнера добавя така необходимото майсторство върху иначе минималистичните елементи, превръщайки ги в произведения на изкуството.

Наблюдаваме още купища сложни манипулации върху текстурите в контрастни цветове, които осезаемо внасят живот на абстрактните мотиви по рокли и тренчове от габардин, разкриващи асиметрични процепи и декорации.

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.