Следва

"Диванът на Сталин" дебютира в България

Любимката на Бертолучи Ева Грийн в "По действителен случай"

Новият филм на Роман Полански дава старт на CineLibri 2017

Movies & TV преди 6 години

Билетите за три ключови събития от програмата на CineLibri 2017 вече са в продажба. Голямото откриване в Зала 1 на НДК на 11 октомври от 19:00 ч. ще бъде увенчано със зрелищно музикално-светлинно шоу, последвано от предпремиерна прожекция на новия филм на Роман Полански – „По действителен случай”. Провокативният трилър е адаптация на едноименния роман на Делфин дьо Виган, отличен с „Гонкур” на гимназистите и награда „Рьонодо”, и събира на екрана съпругата на режисьора Еманюел Сене и любимката на Бертолучи Ева Грийн. В рамките на събитието зрителите ще могат да закупят със специална отстъпка и българското издание на сензационната автобиографична книга „Роман за Полански”.

Присъединете се към събитието във фейсбук.
Билети за продажба тук.

С изключителен интерес се очакват и осемте филма от конкурсната програма на фестивала, зад които стоят звездни имена като София Копола, Фолкер Шльондорф, Раду Михайлеану, Ферзан Озпетек и др. Престижно жури в състав Бруно Куле, Кийра Чаплин, Дориана Леондеф и Илиян Джевелеков ще излъчи победителя, който ще бъде удостоен с тазгодишната статуетка CineLibri „за изкуството да превежда литературния материал на езика на киното”. Церемонията по награждаване ще се състои в Зала 1 на НДК на 14 октомври от 19:00 ч. и ще бъде съпроводена с прожекция на филма „Ана Каренина. Съдбата на Вронски” на режисьора Карен Шахназаров. Водещ на церемонията ще бъде Драгомир Симеонов.

Присъединете се към събитието във фейсбук.
Билети за продажба тук.

Вече са в продажба и билетите за прожекцията в зала „България” в петък, 13-и октомври. CineLibri отбелязва 80-годишния юбилей на зала „България с оркестъра на Софийска филхармония и специална прожекция на „Дама Пика“. Дългоочакваният нов филм на руския режисьор Павел Лунгин е създаден по мотиви от ексцентричната повест на Пушкин. Преди прожекцията ще прозвучат две арии от операта „Дама Пика” на П. И. Чайковски в изпълнение на възхитителните солисти Мария Цветкова-Маджарова (сопран) и Росица Павлова-Инджева (мецосопран).

Присъединете се към събитието във фейсбук.
Билети за продажба тук.

Тази година фестивалът ще се състои между 11 и 22 октомври в София, Пловдив, Варна и още девет града в България. Освен прожекции на най-добрите екранизации, създадени през последните две години, фестивалът ще предложи атрактивна паралелна програма от киносъбития, обединени в няколко цикъла, документални продукции, късометражни филми, безплатни прожекции, дни на различни култури, пърформанси, срещи и дискусии с бляскави личности от света на киното, литературата и музикалното изкуство. Почетни гости на CineLibri 2017 са носителят на международната награда „Ман Букър“ Давид Гросман и един от основоположниците на немското кино – режисьорът Фолкер Шльондорф, чийто филм „Завръщане в Монтаук” е включен в конкурсната програма.

Повече информация: www.cinelibri.com. Фестивалът се осъществява с подкрепата на VIVACOM, УниКредит Булбанк и Jameson Irish Whiskey.

More Movies & TV