Следва

Дъждовни райета

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата порция звездни и фешън издънки

All fashion преди 6 години

#NoFreePhotos

По време на седмицата на модата в Милано се роди движението #NoFreePhotos, в което стрийт стайл фотографи се обединяват срещу безвъзмездната употреба на техните снимки от блогъри, Instagram инфлуенсъри и брандове. Именно в Милано групата се събира, за да "спре стрийт стайл фотографията да бъде виждана като пасивна част от цялото модно уравнение."
Някои блогъри и стрийт стайл знаменитости наемат свои лични фотографи, но през по-голямата част от времето разчитат именно на фотографите, които "дебнат" преди и след ревютата на марките. На част от тях им е платено от големите медии, но другите го правят абсолютно безплатно с надеждата точният кадър да стартира кариерата им. Фотографите тичат след инфлуенсърите с надеждата да направят заветния кадър, а след това да бъдат публикувани в съответните Instagram страници. А те, блогъри и производни разчитат на тези безплатни снимки, за да изпълнят задълженията си към брандовете, които са им услужили с дрехите си или дори платили, за да ги носят на тяхното ревю.

Именно поради всички тези причини #NoFreePhotos е естествена еволюция в индустрията, която не може да съществува без стрийт стайл. Желанието на фотографите да се обединят и да предпазят работата си е знак за зрялост и неоспорим напредък за социалните медии и модата като цяло. #NoFreePhotos вероятно съвсем няма да се окаже достатъчен ход за осезателна промяна в начина на действие в индустрията, но поне ще стартира разговор по темата, който, надяваме се, ще доведе във времето до положителни резултати.

Джобчета за кокаин

Dolls Kill е онлайн магазин със съмнителна репутация и особен естетически поглед над продуктите, които предлагат и представят. Един конкретен техен продукт обаче събира мнителни коментари в онлайн пространството и това са ботушите с пригодено за криене на кокаин джобче. А в продуктовото описание, освен основните характеристики за обувка, се включва още и намек за специалното отделение за "запаси". В случай че описанието само по себе си не е достатъчно красноречиво, сайтът прилага и снимка на малко пакетче с бял прах, грижливо прибрано в гореспоменатото джобче.

Знаменитостите и тоалетната

Наблюдаваме напоследък един зараждащ се тренд в Instagram профилите на знаменитостите и това е споделянето на малко по-интимни кадри отколкото всъщност бихме искали да видим. Става въпрос именно за щракнатите пози над тоалетната чиния, приложени тук.

Джени Молен 

Кайлей Куко

Джулиан Хю

Рейчъл Блуум

Ейми Шуймър

Емилия Кларк

Холи Бери

Следва да признаем, че има нещо изключително забавно във възможността да видим част от любимите лица в подобни нелепи пози, но все пак, цялостно твърдим, че е леко смущаващо.

Тайра обича чалга

Странно е да видим една от любимите знаменитости, потопена от глава до пети в родната чалга естетика от около преди 10-15 години. Тайра Банкс се появява именно по този начин на финала на сезона на America's Got Talent, където заема ролята на водеща. Визията, несъмнено особена, но добре разпознаваема тук на Балканите, се състои от много тясна мрежеста рокля, абсолютно прозрачна, но и едновременно с това в щедра декорация от кристали. Бельото на красавицата, разбира се, е абсолютно на показ, а що се отнася до избора на стилиста й за обувки, то те са високи ботуши над коляното, изработени от сатен, който допълнително акцентира върху евтиния чалга вид на ансамбъла...

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.