Следва

Dare U: На цветни точки

От уста на уста до световния пазар... Рецептата на Kbeauty

Просто започнете!

Face преди 6 години

Един обикновен четвъртък към края на септември, един необикновен грим с иновативна козметика и една жена за пример. Прекарваме деня в компанията на КОТРА – корейска агенция за насърчаване на търговията и инвестициите., въоръжени с куп въпроси, лист и химикалка. Сядаме на кръглата маса, както подобава, и атакуваме нашата жертва на модата – Джина Ли. Създателка на корейската натурална марка за гримове – Urang, тя пише бъдещето в грижата за кожата. Крадем от времето й, за да ни разкаже своята лична и професионална история и да предаде опита си.

V.S.: Кога стана ясно, че любовта ви с козметиката е взаимна и завинаги?
Дж: Интересът ми се прояви преди около 8-9 години, когато исках да разбера съставките на гримовете, които ползвам. Оказа се, че съдържат много повече химия отколкото предполагах. Така стартирах постепенно да правя натурална козметика. Започнах да изучавам химични козметични продукти, есенциални масла и лека полека да създавам своя козметика. Първоначално беше само за мен, моите близки и приятели. Всичко тръгна от уста на уста, на хората им хареса и сега вече си имам и собствена лаборатория за производство. Разви се много бързо, а е само от 9 месеца.

V.S.: Фенове сме на идета за KBeauty, но да систематизираме - кои ТРИ продукта от вашите обезателно още днес трябва да си вземем?
Дж: Кремът за балансиране на Ph, направен от вода от различни цветя и есенциални масла. В него има розова вода, която взимам от България. Българската роза е с най-хубав аромат. Друг продукт е запазената ни марка серуми с масла, богати на витамини и минерали за подхранване. Третият е най-продаваният ни артикул – крем с рози, който е изключително полезен за структурата на кожата.

V.S.: Страшно се радваме, че си говорим с Мастър от "кухнята", който сега ще ни издаде каква е дневната му грижа за кожата?
Дж: Почиствам лицето със специално есенциално масло, след него слагам face mist (хидратиращ спрей) и есенции. Правя и домашна маска, която ползвам един път в седмицата.

Рецепта за маска: В джоб за хартия се слагат от всички видове води и есенциални масла. Потапя се обикновен лист хартия и се замразява. Листът се изважда и се поставя върху лицето. Стои се с него между 20 и 30 минути.

Докато интервюто тече с пълна сила и се потапяме в света на натуралното със зяпнала уста, останалата част от Редакцията се наслаждава на професионален грим с корейските марки. Хвърляме по едно око натам и леко завиждаме.

Колкото и да ни се иска да избутаме русата колежка и да седнем на нейно място, връщаме се към нашата събеседничка за още задкулисни тайни:

V.S.: Подходяща ли е козметиката Ви за всеки тип кожа и всеки климат?
Дж: Да, защото е натурална и съдържа много масла и серуми, които подхранват, независимо от вида кожа и климатични условия.

V.S.: Ще произвеждате ли различни серии за всеки тип кожа?
Дж: За всеки тип кожа не. Не мисля, че има нужда, но със сигурност ще направя за проблемна кожа, склонна към акне.

V.S.: Ако пред Вас беше 15 годишно момиче, нуждаещо се от съвет за кожата, какъв би бил той?
Дж: Използвайте по-малко! Вие сте красиви такива каквито сте. Нямате нужда от много грим. Оставете това за след години, когато ще ви е необходимо. Сега бъдете себе си. Използвайте само хидратиращи продукти и добре почиствайте кожата си.

V.S.: В момента сте в пика на кариерата си. Как виждате нещата оттук нататък?
Дж: Тепърва имам среща с много хора по цял свят. Вече сме на азиатския пазар, ще имам срещи в Америка и в Англия. Наистина има голям интерес към продуктите. Искам да стана официален представител на органичната козметика не само за Корея, но и за цял свят. Развълнувана съм!

V.S.: Какъв беше фокусът не живота Ви преди това?
Дж: Завършила съм архитектурно инженерство, след това работих във фармацевтичната област. Спрях да работя заради сина ми, за да мога да се грижа за него.

V.S.: Един цитат от вас - от Жена към жени?
Дж: Просто започнете. Ключът е в началото. Това е начинът да откриеш нови светове.

P.S. От русата колежка...

Ако се чудите как изведнъж започнах да изглеждам толкова добре, няма да ви се разсърдя. Самата аз бях изненадана... Всичко е благодарение на корейските марки "Skinaz" и "Urang" и разбира се, с вълшебната четчица на гримьорката Джулия Ангелова.

More Face