Следва

MFW Пролет/лято 2018: Au Jour Le Jour

MFW Пролет/Лято 2018: Calcaterra

Двата типа женственост в моделите на Calcaterra

Runway преди 6 години

Изадора Дънкан, известната американска танцьорка и основоположник на модерния танц е музата зад пролетно-лятната колекция за 2018-та на Calcaterra. Свободата на движение на тялото и душата, както и лекотата съставят обединяващия лайтмотив, който и без да се назовава, води цялостното усещане в line up-а.

Жената на Calcaterra разкрива един идеален диалог между два различни типа женственост - тази, приобщаваща донякъде чертите на мъжката строгост и другата, олицетворение на модерната чувственост.

Красиво конструираните мъжки якета и сака биват вталени или широки; широките панталони акцентират върху талията; подчертано ретро роклите пък говорят за мистериозна чувственост. Палитрата е приглушена и на места дори неопределима, кореспондираща прекрасно на леките обеми, сякаш летящи около телата на моделите...

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.