PFW Пролет/Лято 2018: Christian Dior

Едно от първите дефилета за седмицата на модата в Париж е това на Dior, което да признаем очаквахме с интерес, заради работата на все още "зелената" за наскоро придобилата си позиция Мария Грация Кюри.

С неубедително начало, състоящо се от поредното натрапване на феминистко послание върху тишърт, смятаме, че идеята натежава, остарява или директно казано, вече е банална. Критиката ни далеч не е отправена към отпразнуването на феминизма, а е директно съсредоточена около директното използване като тренд, с който е време да се разделим.

Като че ли колекцията не оставя достатъчно убедително впечатление, дали заради буквалните и никому ненужни френски препратки, или заради липсата на обособена естетика в развитието на идеята, не знаем. Не съдим прекалено строго обаче, имайки предвид, че дизайнерката е работила в дуо през почти целия си професионален живот, разбираме, че тя тепърва чертае своя самостоятелен почерк, а това изисква време, дори и да се казваш Мария Грация Кюри.

Самите ансамбли идват с красиви изчистени линии и приятен стайлинг, но няма как да отречем очевидното - голяма част от визиите наподобяват на пръв поглед по-скоро добро изпълнение на high street бранд, отколкото на high end къща, каквато е Dior. Общо погледнато дефилето просто не успява да спре дъха, въпреки великолепния setting и прощавайте, ако сме критични, но точно това очакваме от подобно голямо име, което не само има креативната сила да го постигне, но и втората най-важна привилегия в тази индустрия зад гърба си - финансовия ресурс.

Цялата колекция в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia