Следва

Българска шевица извеза бутилките на Coca-Cola

SoulFood - храна за щастливи души / "Щастливеца" - Сан Стефано Плаза

We are pigging around...

Food преди 6 години

Есента дойде, а с нея и добрите новини. Към списъка с любимите софийски заведения добавяме и още едно! Подготвили сме ви място, което предлага домашна атмосфера, топъл уют, страхотни картини по стените, елегантна гледка, свежи продукти и невероятно вкусни ястия. На вашето внимание: Ресторант „Щастливеца”. Този път новият, в Сан Стефано Плаза.
      

Името на мястото е добре познато на всички ни от много години насам. Популярни с доброто си обслужване и страхотна храна, движещите сили на това родно вкусно предприятие го разрастват непрестанно. Новото „дете” от веригата /пето поред/ се намира в комплекс Сан Стефано Плаза на улица Сан Стефано №22 (срещу БНТ) и запазва всичките прилежащи качества – от съблазнителната кухня до приветливия спокоен интериор. Откъде знаем ли? Ами, убедихме се сами... През миналата седмица не бяхме само на работа и на грим, а и на задушевен обяд с Редакцията. Тръгнахме си с по едно кило нагоре, което е вероятно първият път, в който този факт не ни нажали и грам!

Много сме развълнувани да ви разкажем всяка подробност. Готови ли сте? Посрещат ни с богато меню: основно, сезонно и дневно. Есенното меню е със сезонните продукти и носи аромата на печива. Всички ястия се приготвят на момента и запазват пълния си вкус до последната хапка. А най-хубавата част е, че менюто се допълва постоянно и елементът на изненадата е константа. Всяка рецепта носи в себе си подписа на цял екип готвачи, които внимателно приготвят ястието нeколкократно преди да го представят на света. 

Ето какво обядваме днес:

Патешка супа с картофи по селски

Крем супа от жълта тиква, гарнирана с мус от меко сирене, печени лешници, фелд и хрупкав царевичен чипс

Домашно мариновано червено цвекло, гарнирано с печени лешници, свежи листенца фелд, балсамова редукция и сироп от фурми

Хрупкави веган кюфтенца от червено цвекло и леща, подправени с кимион и чесън

Домашен бургер в стил "Цезар" /приготвен с месо от млада кокошка, гарниран с лека майонеза, поширано яйце, бекон, пармезан, зелена салата и печени картофки/

Пълнени пилешки гърди с пюре от печена тиква, жълто сирене, фурми, канела и печени лешници в хрупкави козуначени трохи, гарнирани с мед и сос маскарпоне

Хубавият обяд и добрата вечеря обаче не минават без чаша хубаво вино. Под секрет споделяме, че след като видяхме прекрасно подбраната винена листа, решихме, че бутилка е по-добрата опция. Просто не издържахме… И вас ви очаква същото.

За финал сме оставили най-сладкото - картата с десерти и диджестиви. Невероятна експлозия от вкусове, сред които и неповторимото портокалово суфле.



Суфле с портокалов пълнеж

Съветваме ви да вдигнете телефона отсега и да запазите маса, а може и две, за цялата компания, защото това е наистина пефектното място за семейно събиране, рожден ден и всеки друг приятен повод.

Действайте бързо преди да останете гладни.

Точният адрес на новото попълнение е тук: ул. Сан Стефано №22 / комплекс Сан Стефано Плаза срещу БНТ/ . Сградата разполага с паркинг за удобство на клиентите. Телефонът за резервации: 02 441 3344.
Това, че има ново, не значи да забравяме и старото бул. Витоша 27 / 02 4411 155

More Food