Следва

PFW Пролет/Лято 2018: Y/Project

Кой е Гуилъм Пъг?

От застраховките до блогърството и към модата. Сексапилният уелсец разказва пред View Sofia как успява да съчетае привидно несъвместими неща.

All fashion преди 6 години

Той е на 33, едва от 3 години е част от модната индустрия и вече е работил с редица световни брандове, сред които Diesel, Esprit, Canada Groose, Chevrolet и много други. Родом е от Уелс, но страстта към модата го отвежда в Лондон. Когато не е пред обектива, е застрахователен агент, a по хоби – и блогър. Той е от моделите, които няма как да не забележите и е новото лице от есенно-зимната кампания на Andrews/. Българската модна къща винаги е избирала интересни и различни модели, които са оставяли отпечатък във времето и Гуилъм напълно се вписва в концепцията на марката с цялата аристократичност и магнетичност, които излъчва.

V.S.: Всъщност си започнал да се занимаваш с мода доста късно. Как изобщо се реши?
Гуилъм Пъг:
Добър въпрос. Всичко започна от моя Instagram. Различни фотографи започнаха да ме снимат, съответно аз да поствам повече. Беше ми странно в началото, но си казах „трябва да го направя“. И просто се преместих от Уелс в Лондон и подписах с няколко модни агенции. Така започна всичко.

V.S.: Докъде стигат амбициите ти за кариера в модната индустрия?
Г.П.:
В момента работя предимно в Германия и именно там правя по-голямата част от портфолиото си. Много искам да отида да работя в Щатите и искам да снимам повече реклами и телевизионни продукции. Имам няколко снимани досега и беше много приятно.

V.S.: А киното?
Г.П.:
Не знам, но кой знае. Може би и това ще ми се случи.

V.S.: Спомена ни и, че не си от моделите, които непрекъснато ходят по кастинги.
Г.П.:
Да, не ходя много, защото живея в Лондон, но работя повече в Германия на принципа с direct booking. Клиентите се свързват директно с агенцията ми и ме ангажират.

V.S.: Какво правиш, когато не си модел?
Г.П.:
Имам застрахователна агенция, това е моята day job. Освен това се занимавам с блога си и профилите си в социалните мрежи, които „раждат“ новите инфлуенсъри, въпреки че мразя думата „инфлуенсър“.

V.S.: И ние...
Г.П.:
Но за съжаление вече в модата работата е 50 на 50, в първите 50 си модел, а в останалите 50 трябва да си и инфлуенсър. Затова снимам, пътувам много, ходя на различни и интересни места.



V.S.: Съвсем скоро беше и в България?
Г.П.:
Да, направих си един дълъг уикенд преди един месец. Разгледах София, Пловдив и Рила, но времето беше ужасно и там не можахме да видим нищо. Може би беше единственият дъждовен ден от целия месец.

V.S.: Какво те впечатли?
Г.П.:
Хареса ми много храната, наистина е много много вкусна. Мисля, че това ви е голямо предимство, а аз съм бил на много места. В градовете бях много впечатлен от архитектурата, особено тази еклектика от новото и старото от времето на комунизма. В Пловдив ми беше интересен Стария град, а в София разкопките, които скоро са направили около вашата метростанция. Намирам ги за изключително впечатляващи. Но имахме твърде малко време.

V.S.: Кое е любимото ти място по света? Там, където би се връщал отново и отново.
Г.П.:
Обожавам Калифорния, не толкова Ел Ей, колкото останалата част от щата, която е много красива. Националният парк Йосемити може би е едно от най-приказните места, на които съм бил, въпреки че прекарах там едва един ден. Комбинацията от толкова много природни дадености на такава малка площ е впечатляващо. И хората, особено в Северна Калифорния, са прекрасни.

V.S.: Къде обаче не си бил, а искаш да отидеш?
Г.П.:
О, Африка. Бил съм в Мароко, но по-скоро искам да отида в Централна Африка на сафари. Дори вече се опитвам да си организирам пътуването и да го реализирам до няколко месеца.

V.S.: Ти си адски секси и редовно да си заобиколен от красиви жени. С момичетата стигнахме до извода, че ако си ни половинка - ще умрем от ревност. Твоята приятелка как приема работата ти?
Г.П.:
Тя е прекрасна и напълно ме разбира. Ние се срещнахме преди година в Хърватия – тя беше на почивка, а аз снимах неща за блога си, така че вече активно работех като модел. Единственият проблем са моите непрекъснати пътувания по работа, особено в Германия и то когато са неочаквани и с организиране в кратки срокове, но се опитваме да се справим заедно в тази ситуация.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 21 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.