Следва

Щрак, fashion, на портрет: Емилия Кларк

Green Carpet Fashion Awards 2017. Редакторите гласуват по съвест, вижте кой печели!

По десетобалната!

All fashion преди 6 години

Спомняте ли за миналата седмица, когато надълго и нашироко обсъдихме стилистичните избори върху червения килим и то по повод наградите Emmy? Припомняме за строгите, но справедливи оценки, които присъдихме тук , а сега, с горещо нетърпение, отправяме поглед към следващото фешън събитие, върху което да стоварим малко модна критика.

А това са Green Carpet Fashion наградите, провели се по време на седмицата на модата в Милано.

Дрехите на "заподозрените" коментираме Диана, Габи и Петя.

Оценката ни за Наоми Кембъл Atelier Versace

Диана 7/10

Никога не ми е била сред любимките като цяло. Има нещо негативно в нея, но все пак е модна икона, а тук обсъждаме това. Моделът на роклята е хубав, но има нещо, което ме дразни малко.

Габриела 10/10

Наоми има своя почерк що се отнася до вечерни визии и той очевидно работи по най-добрия начин. По принцип не харесвам прекалената игра на сигурно, но пък когато си Наоми Кембъл, постигнала си толкова много и си се доказала като икона в индустрията, нужно ли е да изневеряваш на себе си?

Петя 9/10

Наоми и Versace - една от великите любовни афери в модата. Супермоделът предизвиква емоциите ни не само когато дефилира за модната къща, но и винаги когато се появи извън подиума в техен модел, а това далеч не е рядко срещано явление. Atelier Versace и Наоми Кембъл правят чудеса заедно и това не е тайна за никого. От кристалите Svarowski до перата от марабу, визията на Наоми е showstopper-ът на събитието, но излъчването на модела, е това, което кара дрехите наистина да оживеят.
 

Жизел Бюндхен в Stella McCartney

Диана 9/10

Гранде дама със страхотен вкус. Може би цветът на роклята не е подходящ спрямо повода и къде се намира, но все пак силуетът е страхотен. Жизел си остава единствена и неповторима.

Габриела 7/10

Не сме и очаквали Жизел да изглежда зле, но пък и е редно да отбележим, че освен красотата й нищо друго тук не прави впечатление. Поканена е на Green Carpet Awards и пристига в зелена рокля, каква изненада! Нито откъм стайлинг, нито откъм бюти избор, тази визия би могла да остане запомнена.

Петя 7/10

Жизел внася още "зеленина" на иначе зеления килим с моделът на Stella MacCartney. Само жена, притежаваща такава магнетична красота, би могла да си позволи да облече толкова семпла рокля и въпреки това да изглежда зашеметяващо.
 

Дакота Джонсън в Gucci

Диана 8/10
Не съм предполагала, че тази жена може да изглежда толкова добре. Изненадана съм. Харесва ми и роклята й. Детайлите са страхотни, но все пак това е Gucci.

Габриела 10/10
Изисква се голяма доза увереност, за да носиш подобен модел Gucci, а Дакота и стилистите й се справят страхотно. Тя самата изглежда зашеметяващо, но по-отличителното в случая е, че успява да изглежда модерно във вечерна визия, което нека признаем, съвсем не е лека задача.

Петя 9/10
Когато носиш Gucci няма как да останеш незабелязан, а в случая роклята на Дакота е custom made, което я прави още по-забележителна. С изключение на стилизирането на косата на актрисата, което не е нищо специално, всичко по визията й е страхотно.
 

Аризона Мюз в Stella McCartney

Диана 5/10

Горната част е страхотна, изключително нежно бюстие, но флоралните мотиви в долната, не са моето. Бих подбрала по-различни цветове.

Габриела 7/10

Красиво момиче в красива рокля. Изключителна нежна визия, но дали е от самата рокля, или от стайлинга, но ми напомня повече на beach party избор, отколкото на такъв за модни награди през есента.

Петя 3/10

Тъй като Стела Маккартни и брандът й са сред най-върлите прокламатори на eco-friendly модата, е повече от натурално гостите да изберат нейни модели за екологичната тематика на събитието. Но абстрахирайки се от чудесната идеята, стояща зад аутфита на Аризона, не може да се каже, че тоалетът на модела е сред най-добрите за вечерта.
 

Каролина Куркова в Salvatore Ferragamo

Диана 6/10

Моделът е хубав, но десенът ми наподобява леко на перде или покривка. Дизайнът не носи онзи „уау” ефект, но все пак е хубав. В друга цветова гама, може би, ще е да е по-добре и с други обувки.

Габриела 9/10

Страшно ми харесва синхронът между романтичната рокля, излъчването на Куркова и футуристичния дизайн на обувките. На пръв поглед не са очевидния избор така подбрани, но пък колко завършена и модерна изглежда визията!

Петя 4/10

Чешкият модел носи модел на Ferragamo, навяващ приятни емоции и усещане за лекота. Опитът за edgy елемент с обувките, лично за мен е тотално неуспешен и утежнява възприемането на цялостната визия.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.