Следва

PFW Пролет/Лято 2018: Guy Laroche

PFW Пролет/Лято 2018: Lanvin

"Мини колекцията" на Оливие.

Runway преди 6 години

След необикновените събития, заобикалящи старата френска къща през последните две години - внезапното уволнение на Албер Елбаз, дизайнерът отвел Lanvin във висините; назначаването на Бушра Жарар, която затвори своя собствен лейбъл, за да се отдаде изцяло на новата си роля, а едва два сезона по-късно бе уволнена; и последвалото последно назначаване на Оливие Лапидюс.

Индустрията прие с изненада избора с Оливие, син на един от пионерите във френската мода Тед Лапидюс, който макар и да има голям опит в интериорния и мъжкия дизайн, не се е занимавал достатъчно със създаването на дамска мода. Първото му дефиле за Lanvin се посреща с голяма доза съмнение, подплатено още с факта, че дизайнерът разполага с не повече от месец за подготвянето на колекцията.

Скромното ревю, което самият Оливие нарича "мини колекция", представлява приятна и елегантна селекция от предимно мини вечерни рокли в изкусни драперии от коприна. Черното се редува с розово, червено и синьо, за да изпъкнат красивите кройки на ефирните макси рокли, чудесно скроените панталони и технологичните палта с О-силует в горната част. Прекрасните силуети напомнят до някаква степен на това, което помним от Lanvin по времето на Елбаз що се отнася до финес и женственост, но пък и е редно да се отбележи, че цялостно внушението е просто недостатъчно. Очакванията на индустрията към къща като Lanvin са очаквано големи и въпреки страхотното начало по отношение на дизайн и настроение, те съвсем не остават оправдани.

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.