Следва

Versace бутик в Дубай

Pepe Jeans. Британска слава

Pepe Jeans е една от най-бързо развиващите се модни марки в света, които са тясно специализирани в...

All fashion преди 14 години

Pepe Jeans е една от най-бързо развиващите се модни марки в света, които са тясно специализирани в производството на деним. Освен това Pepe Jeans отчита наистина големи обороти и се нарежда сред най-продаваните марки в Европа и някои други страни, сред своя клас casual облекла.

Английската марка е основана през 1973 година в Лондон от трима братя от индийски произход. Нитин Шаах, Арун Шаах и Милан Шаах създават една от най-известните марки за джинсови облекла в света, като всъщност инициатор на начинанието е Нитин.

Преди да започне бизнеса с джинси, той работи в петролна компания, на която се среща с Шантинал Пармар, производител на джинси. Нитин започва работа при господин Пармар като продавач, а малко по-късно става и дистрибутор на продукцията му. Благодарение на работата си Нитин научава всичко за продажбата и производството на джинсови облекла като технологията на ушиване, платове, изработка и т.н. Така тримата братя създават и малка компания за готови продукти от деним и първият им магазин отваря врати на Портобело.



През 1975, само две години след създаването на марката, магазините, в които Pepe Jeans се предлага вече са четири, като вторият е мултибрандов и предлага много марки, които предлагат джинси и други дрехи, изработени от дънков плат. Скоро след това търсенето на продукти с етикет Pepe Jeans нараства неимоверно и това налага отварянето на бутик на Kings Road. Само седмици след това се открива още един магазин. Този на Carnaby Street.



Скоро Pepe Jeans се превръща в една от най-известните марки за стоки среден клас на Острова, а от това следва и търсенето й на европейския пазар. През 80-те години на миналия век, Pepe Jeans се превръща в една от най-популярните марки за джинси не само във Великобритания, но и в цяла Европа като едни от най-големите звезди на онова време носят продуктите на тримата английски братя.

Логото на Pepe Jeans се променя с времето, но това, което виждаме днес е логото, което е избрано за официално през 1992 година и което се превръща в емблема на един от най-търсените продукти през годините. В момента продуктите на Pepe Jeans се предлагат в Америка, цяла Европа, Мексико и някои страни от Азия.

More from View Sofia

More All fashion