PFW Пролет/Лято 2018: Rochas

PFW Пролет/Лято 2018: Rochas

Ready to wear?!?!

Пролетно-лятната колекция на Алесандро Делакуа за Rochas наподобява много повече кутюр изпълнение, отколкото pret-a-porter, което съвсем не ни изненадва, разбира се, имайки предвид историята на къщата, както и леко помпозната естетика, в която италианеца работи.

Нишовият бранд, който под ръководството на Делакуа доби завидна популярност, тълкува новия сезон с помощта на индиректни препратки с Изтока, изразяващи се в наситените тонове на лилаво, оранжево, червено и кралско синьо, заемащи своите роли по тежките жакардови изпълнения, които, забележете, са предимно двулицеви. Бродериите са неизменна част от деликатно поднесеното вдъхновение, които в меланж с 60-тарските ретро, но много луксозни силуети, добиват впечатляващ вид.

Категоричният тон на колекцията се влияе освен от изкусните материи, но и още от страхотните обеми, намиращи място в красивите дизайни - нежно леещи се пластове по дългите поли; красиви конструкции по топовете; трапецовидните мини рокли. Въпреки богатството на колекцията във всеки един аспект, Делакуа прави и най-малката наченка на претенция просто да се изпари. Дали заради модерния маниер на стилизиране с неговата интерпретация на fanny pack чантата и чаровните пантофки, придружаващи всяка една от визиите, или просто думата, която търсим е майсторство, не знаем, но страшно ни харесва.

PFW

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.