Следва

Петъчна доза секс: Pietro Boselli

ИКЕА&HAY, или Красотата в простите неща, дойде в София

Представяме ви колекцията YPPERLIG

All About Life преди 6 години

Този октомври в ИКЕА пристига резултатът от едно ново сътрудничество, което целокупният заинтригуван от дизайна представител на човечеството чака от лани с огромна тръпка - това с датската дизайн компания HAY.

Колекцията включва широка палитра от продукти, от големи мебели като дивани и масички за кафе, до аксесоари като осъвременен вариант на класическата синя чанта на ИКЕА.

Чрез комбиниране на материали, цветове и технология на производство, YPPERLIG е колекция от основополагащи продукти, адаптирани към нуждите и желанията на хората днес. Съвременна колекция, която успява да бъде винаги актуална - точно като самите продукти.

“В ИКЕА сме любопитни към света. Вярваме в съвместната работа, защото заедно можем да постигнем много повече и да предложим по-добри продукти и решения, за повече хора.", казва Маркус Енгман, ръководител дизайн на ИКЕА - Швеция.

Време е да кажем "Хей!" на HAY. Мете и Ролф Хей са дизайнерското дуо - съпруг и съпруга, които стоят зад компанията HAY. Основават я през 2012 г. в Копенхаген, Дания. HAY са фокусирани върху създаването на мебели с поглед върху модерния начин на живот, използвайки високотехнологични начини за индустриално производство. Двойката черпи вдъхновение от архитектурата, модата и изкуството, за да създава неща, които имат опростен, функционален и естетичен дизайн.

“От самото начало ние бяхме напълно честни с ИКЕА, че искаме тази колаборация да бъде в стила на ИКЕА, което означава автентични и значими продукти на достъпни цени, които да бъдат с нас дълго време“, споделя Мете Хей.

Въпреки че ИКЕА и HAY работят в една и съща индустрия, тази колаборация никога не е била между два конкурента, които работят един срещу друг, а по-скоро използвахме чуждия опит и креативност чрез силно партньорство. Докато ИКЕА има дълбоки познания за производството, HAY има пламенно отношение към дизайна и YPPERLIG е резултатът от комбинацията между двете. Ако в процеса на работа възникнеше проблем, той биваше решен бързо и иновативно - и наистина в духа на ИКЕA, на място във фабриката. Всеки продукт биваше внимателно дооформен, докато и двете страни са доволни. Резултатът е достъпна колекция, съставена от основни продукти за всеки ден, създадени да бъдат използвани и обичани година след година. Колекция с високо ниво на дизайна, която взима най-доброто от двата свята и показва истинската стойност на сътрудничеството.

„Имаше много работа, но никога не се превръщаше в борба, като една от причините е, че HAY и ИКЕА споделят едно и също влечение към производството. Да, ние сме дизайнери, но и ние имаме също истинска страст към това как се произвеждат нещата. На други дизайнери, които желаят да работят с ИКЕА, мога само да кажа: със сигурност това помага за разбирането на промишленото производство. Страшно много решения се вземат във фабриката, така че по-добре да сте там.“, допълва пък Ролф Хей.




 

More All About Life