Следва

The secret friend of a...SUPER WOMAN!

Истории от живота: Playboy all over, Playboy FOREVER

Колкото жени видяхме в тази статия, не сме виждали на живо през целия си живот

Celebrities преди 6 години

"Най-голямата сила в света не е религията, а сексът."

Днес изповядваме Хю Хефнър. Единственият човек, след чиято смърт не можем да кажем, че е на по-добро място…. Създател на една легенда. Мъж, написал история.

Из basic мемоарите на Хю Хефнър

На 9 Април 1926 година в семейството на Глен и Грейс Хефернер се чува бебешки плач за пръв път. В този паметен ден на бял свят се появява не кой да е, а самият Хю Марстън Хефнър. Той е първото от двете деца под покрива на семейство Хефнър. Син на учители, той посещава Sayre Elementary School, където изкарва 152 точки на тест за интелигентност, макар и учителите му да го определят като неентусиазиран. По-нататък продължава образованието си в Steinmetz College Prep. От 1944 до 1946 работи като писател към вестника на американската армия. Хефнър завърша бакалавър по Психология и магистър по Креативно писане и Изкуства. Малко след това записва и програмата Социология, но така и не я завършва.

Из професионалните мемоари на Хефнър

През 1942 г. напуска работата си като копирайтър към Esquire след като му е отказано повишение на заплата от $5. Следващата година се заема с търсенето на ипотека, в която да реализира Playboy (първоначалното име, планирано за списанието е Stag Party). Тегли заем от банка в размер на $600 и с помощта на 45 инвеститори, сред които майка му, достига сумата от $8000 за реализиране на мечтата си. Първият брой излиза през декември 1953-та, на корицата е култовата Мерилин Монро с голата си сесия за календар през 1949. Тиражът е продаден в над 50 000 копия. Хефнър, който никога не е срещал Монро, купува гробница до нейната през 1992 г. за скромната сума от $75000.

На 4 юни 1963 Хю година е арестуван за разпространение на неприлична литература след проблемен брой на Плейбой със снимки на Джейн Менсфийлд. Казусът стига и до съд, но така и не се взима крайно решение.

Три години по-късно предприемачът с нюх на стадо лисици изпраща афроамериканеца Алекс Хейли да интервюира Джордж Линкълн Рокуел – създател на Американската нацистка партия, по-късно обявен за американския Хитлер. Разбира се, има проблеми при взимането на интервюто, защото Хейли е чернокож. Рокуел се съгласява само при условие, че писателят не е евреин. Въпреки това пистолет седи на масата през цялото време. В биографията на Алекс Х. седят статии с имена като Малкъм Х и Мартин Лутър Кинг Дж..

Сред другите любопитни факти от професионалния живот е гост участието на Хефнър като глас на собствения си герой в “The Simpsons” и подкрепата на документалния филм на Клара Бол „Откриването на момичето”. През 1990 г. получава звезда на Алеята на славата, а 6 години по-късно - издателската награда от Международната дирекция на печата в Лондон.

Документален филм в негова чест излиза през 30 юли 2010 г. с името „Хю Хефнер: Плейбой, активист, бунтар”. Преди това има още няколко документални ленти.

Из личните мемоари на Хю

През 1949г. се жени за пръв път за колежката си от Северозападния университет Милдред Уилямс. Малко преди сватбата тя разкрива, че е имала друга афера по време на службата му в армията. Хефнър споделя, че това е бил най-опустошителният момент в живота му. Това нейно кривване от правия път обаче коства моногамността на брака. От чувство за вина тя позволява на Хефнър да спи с други жени, като смята, че това би предпазило връзката им. Чудно, нещата не се получават точно така и двамата се развеждат през 1959 г. Разбира се, не всичко е било напразно. Горди родители са на две деца – Кристи, родена през 1952 и Дейвид, 1955.

Хефнър се определя като човек на града. Фен на скъпия и луксозен живот. Промотира това не само чрез списанието си, но и като домакин на ТВ предаванията – “Playboy Penthouse” (1959-1960) и „Playboy After Dark” (1969-1970). Признава, че е имал отношения с различни плеймейтки през 11 от 12-те месеца в годината. Сред тях са Дона Майкъл, Мерилин Коул, Шанън Туийд, Карън Кристи и други. През 1971 споделя, че е „опитал” и бисексуалността. В същата година придобива и втора резиденция в Лос Анджелис – “Playboy Mansion West”. През 1975 се мести да живее перманентно там.

На 59-годишна възраст Хефнър претърпява лек удар, което променя начина му на живот. Нощният живот значително намалява, а дъщеря му Кристи поема империята Плейбой. Същата година Хю се жени за Кимбърли Конард, с която имат 36 години разлика. От нея има двама сина – Марстън Глен и Купър Брадфорд. Бракът им прави от имението за безкрайни партита гнездо на семейна идилия. При развода през 1998-ма Конард се мести в къща в съседство. Бракът им не се получава поради многото им различия, а съпругът споделя, че останали заедно само докато децата пораснат.

Хефнър набира популярност, превръщайки млади момичета в модели на Плейбой и с многото жени, с които излиза. Има моменти, в които се среща и със 7 жени наведнъж. В списъка са Бриджит Маркуардт, Холи Мадисън и Кендра Уилкинсън. Трите са част от филма „Момичетата в съседство”, където споделят за живота си в Playboy Mansion. През октомври 2008-ма те напускат заедно имението.

Из мемоарите на Playboy Mansion

Януари 2016 година легендарното имение излиза на пазара за скромната сума от $200 милиона. Условията са, че Хю Хефнър остава да живее и работи там. Година по-късно е купено от Дарен Метрополус за $100 милиона с идеята да ги съедини със съседна собственост.

Из…

Хю Хефнър умира в дома си в Лос Анджелис на 27.09.2017 г. на възраст от 91 години. Погребан е в Westwood Memorial Park до Мерилин Монро.

„Да прекарам вечността до Мерилин, е възможност твърде сладка, за да бъде изпусната” ….



Клюкарски послепис (К.П.С.): Последната жена не Хефнър - 30 годишната Кристъл Харис - НЕ получава абсолютно нищо от състоянието му.

More from View Sofia

„Просто ВКУСНО“ - една вълшебна поредица за чудния свят на Glenmorangie

Food преди 1 година

След години търсене на най-фините нотки при дестилация и следване на максимата, че „животът трябва да е просто вкусен”, Glenmorangie събира експертите с най-сръчните ръце и най-изтънченото небце - Алекс Иванчев и Алекс Петков, за да създадат най-неустоимите десертни коктейли и най-вкусните коктейлни десерти. Резултат от тази колаборация е поредицата от видеа „Просто ВКУСНО“, които ни запознават с богатата палитра от вкусове на Glenmorangie.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 20 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.