Следва

Хей ръчички, хей ги две! Vivacom ft Музейко с нов проект!

"Вездесъщият" ни обещава повече от изумителен филмов сезон

Camera, Set, Action...

Movies & TV преди 6 години

И вие, като нас, чакате да видите новия филм на Мирамар - "Вездесъщият", нали? Сипете си чаша Deja Vu и се насладете на преживяването.

Идва на 13 октомври в кината, а дотогава знаем това:

В опит да погледне себе си от дистанция и в търсене на оригинален сюжет, писателят Емил Борилов заснема живота около себе си с десетки скрити камери. Той открива, че нищо не е каквото изглежда и много скоро се превръща във вездесъщ регулатор на чужди животи. Емил безогледно наблюдава бита, контролира живота и променя съдбите на своите близки. В капана му попадат и колеги, познати, случайни хора. Но вместо нов сюжет и свобода, истината за другите му носи само болка. Деянието, започнало като невинно хоби, се превръща в демонична заплаха за бъдещето на десетки хора.

След успеха на “LOVE.NET” през 2011 г., Мирамар филм продуцира втория филм на режисьора Илиян Джевелеков – “ВЕЗДЕСЪЩИЯТ”. В центъра на историята е писателят и шеф на рекламна агенция Емил, който постепенно се вманиачава да следи всички около себе си със скрити камери. Постепенно, това “хоби” се превръща в мания, която му донася както забавни моменти, така и много нежелани истини. През погледа на Емил, филмът поставя под въпрос личното пространство в съвременния свят – свят, в който СРС-тата и камерите за видеонаблюдение ни заобикалят отвсякъде. От какво ни предпазват и с какво ни заплашват тези невидими очи, с които се оказва така лесно да се сдобие всеки от нас?

Сюжетът е гъвкав и динамичен, в хода на филма се случват невероятно интригуващи неща, намесени са реклама, надпревара за признание, предателство, мачизъм, сексапил. Лентата бъка от запомнящи се фрази, а любовните триъгълници и четириъгълници само правят нещата на екрана още по-невероятни, отколкото и без това са. На героите и случващото се с тях партнират българските вина Déjà Vu. Слогънът им, In the mood for wine, е перфектно вплетен в сценария, а интригата, която се завърта около бранда е просто брилятно изпълнена/изиграна/вкусена от екипа на филма, както ще видите сами.

“ВЕЗДЕСЪЩИЯТ” е заснет през лятото на 2016 г. изцяло в София. Ще видим знакови улици и типична архитектура, както през кинокамерата, така и през обектива на камери за видеонаблюдение. Естеството на историята предопределя модерна и необичайна визия, която ще ни потопи в света на затъващия в манията си Емил.

Актьорският състав е съчетание между утвърдени звезди и актьори, които до момента са се изявявали предимно в театъра. Ролята на Емил е поверена на Велислав Павлов, за когото това е първа главна роля в киното. Жените около него са Теодора Духовникова, младата актриса Весела Бабинова и Анастасия Лютова. Ще видим още Михаил Мутафов, Ирмена Чичикова, Борис Луканов, Георги Стайков, Тони Минасян.

Зад камерата е екипът, създал “LOVE.NET”. Сценарият е на Матей Константинов и Илиян Джевелеков, оператор е Емил Христов, художник – Георги Димитров. Гледаме "Въздесъщият" от 13 октомври 2017 г., а официалната премиера е на 10 октомври в Зала 1 на НДК.

Междувременно докато чакаме премиерата на "Вездесъщият", вече играем в играта за двойни покани на Minkov Brothers, които ни обещават максимална наслада от кино и вино ТУК!!!


More Movies & TV