Следва

Пост-работна меланхолия в началото на Май

Петте спирки тази седмица

Ако все още не сте избягали от забързаното ежедневие на градската среда, предлагаме да...

Галерии преди 16 години
<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 1. Next<@SITE_URLfont>

<@SITE_URLstrong>Ако все още не сте избягали от забързаното ежедневие на градската среда, предлагаме да започнете седмицата с филм.

Американците вече прекаляват с филмите за терористични атентати, но Next няма начин да не е интересен – правен е по книга на гуруто във фантастичния жанр Филип К. Дик - "Златният човек", който е автор и на историите зад Специален доклад и Blade Runner. ФБР, ядрен атентат и ясновидство на едно място!

В главните роли са племенникът на Копола - Никълъс Кейдж и прелестната червеникоска Джулиън Мур. Интересно ще бъде да видим какво се е получило.

CINEMA CITY, CINEPLEX, Арена Запад, Арена Младост
Билети: 4@SITE_URL6 лв.



<@SITE_URLfont><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 2. "Това, което има значение"<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>

От 3 до 14 Май галерия "Ракурси" ни кани на изложба.

Хармонията, логиката, възторгът, вдъхновението, удоволствието, цветът, рисунката, ритъмът и импровизацията – това са нещата, които имат значение за художника Едмонд Демирджиян.

Ето какво казва самият автор на творбите: “Един предмет сам за себе си не представлява нито хубаво, нито лошо.

Красотата, естетиката и интересното се състоят във взаимовръзката между обектите, а не в конкретния обект.

Представете си, че светът около нас изглежда точно по този начин, както изглежда в моите картини. Мислете си го поне през краткото време докато ги гледате – това е абсолютно достатъчно.” Откриването на изложбата е на 3 Май от 19.00 часа.

Галерия "Ракурси", ул. Хан Крум 4 а
Тел. 9812617
http:@SITE_URL@SITE_URLwww.rakursi.com <@SITE_URLa>


<@SITE_URLfont><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 3. Огледална фаза<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>

На 4 Май от 20.00 часа Червената зала на центъра за култура и дебат "Червената къща" отново предлага нестандартна идея за забавление на сетивата.

Идеята за спектакъла "Огледална фаза" е на Ива Свещарова и е провокирана от картините на художника Егон Шиле: неговите автопортрети, както и рисунките му на голи женски тела.

Участници в този performance са Ралица Кашова, Мила Одажиева, Ива Свещарова.

“Телата притежават собствена светлина, която ги съпровожда през целия им живот. Те изгарят или все някога ще изгорят. Положителното и отрицателното електричество се допълват едно с друго като едно ново цяло.” Егон Шиле

Билети: 6@SITE_URL8 лв.


<@SITE_URLfont><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 4. Как се пише de-sign на български?<@SITE_URLfont>
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
От този четвъртък до 7 Май в арт център "Алтера" ще бъде показвана изложбата на проекта "Как се пише de-sign на български". Включени са голямоформатен печат, обекти, фото- и мултимедийни инсталации, онлайн и офлайн интерактивни проекти, светлинна инсталация.

Концептуалният език и инструментите на дизайна - графичен, рекламен, пространствен и дигитален, все повече се превръщат в инструменти на изкуството и самите те се превръщат в изкуство.
Изложбата е провокирана от онлайн анкета. Чрез нея на различни нива е "изследвано" отношението на българите към дизайна в три от полетата на неговото приложение: визуална комуникация@SITE_URLграфичен дизайн, дизайн от ежедневието и дизайн в града.
Арт център АЛТЕРА, бул.”Драган Цанков” 36, СТЦ Интерпред, София.


<@SITE_URLfont><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 5. Тържествен концерт<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
<@SITE_URLfont>
На 5 Май от 19.00 часа Националният дворец на културата (зала 1) ви кани на тържествен концерт, посветен на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

В програмата е предвидено и провеждане на празничен спектакъл на Националната гвардейска част “Искри” в околното пространство на НДК. Организатори на събитието са Министерството на отбраната и Генералният щаб на Българската армия.

More from View Sofia

More Галерии