Следва

PFW Пролет/Лято 2018: Céline

PFW Пролет/Лято 2018: Balenciaga

Повече Демна, по-малко Кристобал...

Runway преди 6 години

Нещо психиделично, нещо порочно, нещо по-готическо и тотално дръзко. Това е новата колекция на Гвасалия за емблематичната испанската модна къща.

"Исках всичко да е опасно, да имаш усещането за притеснение", споделя креативният директор, а ние го разбираме напълно - все пак тези стилето обувки с гигантски шипове са ВСИ–ЧКО!

Смеем да каже, обаче, че новият сезон на Balenciaga е много по-близо до собствената марка на Гвасалия - Vetements, показвайки ни "тъмната" страна на архетипните дрехи и layering-ът такъв, какъвто никога не сме го виждали - тренчове с прикрепени деним якета, бельо към поло пуловери или пък дантелени камизоли към шифонени рокли на точки.

Проницателното чувство за хумор на Демна е изписано навсякъде в дизайните му. Този привкус на евтин кич в комбо с шик провокация, която му дава стахотно предимство на модната пътечка.

Доларови банкноти, евро, сцени на залези и планински пейзажи се превръщат в принтовете за идния пролетно-летен сезон, а чантите с подпис Balenciaga наистина обещават да са навсякъде!

Бонус: Крайно грозните Crocs вече имат ново лице - това на комфортна обувка с гигантска платформа. И всичко това благодарение на Демна.

P.S.: С удоволствие ще пропуснем Кроксовете, но вижте - за обувките на висок ток с шипове, наистина убиваме!

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 1 седмица

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 2 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.