Следва

PFW Пролет/Лято 2018: Céline

PFW Пролет/Лято 2018: Balenciaga

Повече Демна, по-малко Кристобал...

Runway преди 6 години

Нещо психиделично, нещо порочно, нещо по-готическо и тотално дръзко. Това е новата колекция на Гвасалия за емблематичната испанската модна къща.

"Исках всичко да е опасно, да имаш усещането за притеснение", споделя креативният директор, а ние го разбираме напълно - все пак тези стилето обувки с гигантски шипове са ВСИ–ЧКО!

Смеем да каже, обаче, че новият сезон на Balenciaga е много по-близо до собствената марка на Гвасалия - Vetements, показвайки ни "тъмната" страна на архетипните дрехи и layering-ът такъв, какъвто никога не сме го виждали - тренчове с прикрепени деним якета, бельо към поло пуловери или пък дантелени камизоли към шифонени рокли на точки.

Проницателното чувство за хумор на Демна е изписано навсякъде в дизайните му. Този привкус на евтин кич в комбо с шик провокация, която му дава стахотно предимство на модната пътечка.

Доларови банкноти, евро, сцени на залези и планински пейзажи се превръщат в принтовете за идния пролетно-летен сезон, а чантите с подпис Balenciaga наистина обещават да са навсякъде!

Бонус: Крайно грозните Crocs вече имат ново лице - това на комфортна обувка с гигантска платформа. И всичко това благодарение на Демна.

P.S.: С удоволствие ще пропуснем Кроксовете, но вижте - за обувките на висок ток с шипове, наистина убиваме!

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 1 ден

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.