Следва

PFW Пролет/Лято 2018: Céline

PFW Пролет/Лято 2018: Balenciaga

Повече Демна, по-малко Кристобал...

Runway преди 6 години

Нещо психиделично, нещо порочно, нещо по-готическо и тотално дръзко. Това е новата колекция на Гвасалия за емблематичната испанската модна къща.

"Исках всичко да е опасно, да имаш усещането за притеснение", споделя креативният директор, а ние го разбираме напълно - все пак тези стилето обувки с гигантски шипове са ВСИ–ЧКО!

Смеем да каже, обаче, че новият сезон на Balenciaga е много по-близо до собствената марка на Гвасалия - Vetements, показвайки ни "тъмната" страна на архетипните дрехи и layering-ът такъв, какъвто никога не сме го виждали - тренчове с прикрепени деним якета, бельо към поло пуловери или пък дантелени камизоли към шифонени рокли на точки.

Проницателното чувство за хумор на Демна е изписано навсякъде в дизайните му. Този привкус на евтин кич в комбо с шик провокация, която му дава стахотно предимство на модната пътечка.

Доларови банкноти, евро, сцени на залези и планински пейзажи се превръщат в принтовете за идния пролетно-летен сезон, а чантите с подпис Balenciaga наистина обещават да са навсякъде!

Бонус: Крайно грозните Crocs вече имат ново лице - това на комфортна обувка с гигантска платформа. И всичко това благодарение на Демна.

P.S.: С удоволствие ще пропуснем Кроксовете, но вижте - за обувките на висок ток с шипове, наистина убиваме!

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Acne Studios, смелост за носене

Runway преди 4 часа

Кожата и денимът са двата стълба, върху които Acne Studios се основава (и се чувства страхотно) от основаването си в края на 90-те години. Но вчерашното шоу е ясно потвърждение, че марката има какво да надгради. 

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 2 дни

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.