Следва

PFW Пролет/Лято 2018: Mugler

PFW Пролет/Лято 2018: Givenchy

Рокадата в Givenchy...

Runway преди 6 години

Няма правилно решение за това как да поемеш бранд през 2017 година - дали да потърсиш идеи от първите колекции на къщата, да последваш креативния подход на предшественика си, или пък тотално да го игнорираш. По който и път да поеме един нов креативен директор, единственото важно нещо е творенията му да създават емоция.

Рикардо Тиши е дизайнерът, който трансформира Givenchy в един от най-горещите брандове на Парижката седмица на модата без да черпи вдъхновение от архивите. Цели 12 години италианецът беше начело на бранда, а напускането му бе изненада за всички. Това от своя старана направи дебюта на Клеър Уайт Келър един от най-очакваните за сезона.

За разлика от Рикардо, британката и бивш директор в Chloé, обърна поглед към миналото на Givenchy и "открадна" водещите за колекцията си мотиви оттам. Тя самата не крие кой е източникът на вдъхновението й - острите рамена са тотално инспирирани от динамичните скици на самия Юбер. Същото се отнася и за графичния принт. Цветовата гама също е класическа за бранда - бяло и черно с едвам забележими елементи в ментово и червено.

Келър търси съветите на 90-годишния основоположник на модната къща и има пълното му одобрение и подкрепа. С "тежката артилерия" зад гърба и идеите си, британката има голямо поле за изява, а и сме я виждали как започва изцяло наново и преди. Може би просто й трябва известно време.

Цялата дебютна колекция на Уайт Келър за Givenchy в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.