Следва

PFW Пролет/Лято 2018: Stella McCartney

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата доза звездни и фешън издънки...

All fashion преди 6 години

Седмицата на модата в София, или модният гаф на седмицата

Не случайно започваме седмичната рубрика с гафове от Sofia Fashion Week, издание поредно на лошата претенция за седмица на модата. Коментирали сме изданието и преди, а сега, с представянето на есенно-зимните колекции за 2017-та, резултатът напълно оправдава очакванията ни. С безумния подбор както на имена, показващи колекциите си, така и на модели, софийската седмица на модата продължава да се радва на голяма публика, все ценители на модата, сред които и госпожа Радева на първи ред.

Също така, отново искаме да акцентираме на това, че сред тълпата безумия наблюдаваме и някой друг добър пример, предимно от много млади дизайнери, част от които още студенти. Те обаче не могат да компенсират, случващите се тук недоразумения, в което ще се убедите от последвалите снимки...


















Когато модата среща политиката

Настоящият глава на САЩ, Доналд Тръмп, се радва на доста противоречива слава. Изблиците на гняв към него не са рядко срещано явление, а последните такива са в тясна връзка с бедствието в Пуерто Рико, където ураганът Мария отне животът и жилищата на хиляди жители. Тръмп направи няколко коментара относно предприетите мерки за справяне с щетите и оттам потокът тръгна. По темата се включва и дизайнерът Рей Ортиз, който миналата година промотира един от дизайните си - дълга вечерна рокля с изобразени златни букви "Fuck Trump", а сега, когато младият дизайнер отново може да изрази несъгласието си с Тръмп, той отново промотира роклята, а интернет пространството полудява в отговор и не спира да споделя поста.

А самият Рей споделя: "Няма да мълча, аз съм от Пуерто Рико и не мога да повярвам какво се случва. Моята рокля ще остане тук, ще използвам изкуството ми колкото мога повече. И докато Тръмп и последователите му продължават да си отварят устите, роклята ще продължава да набира популярност. Вече мисля, че е време да се заема с дизайна на тази по повод наближаващия му импийчмънт."

Кайли Дженър за Хелоуин

Слуховете, че 20-годишната Кайли Дженър е бременна, силно вълнуват почитателите на клона Кардашиян-Дженър, а това изглежда се превръща в чудесна бизнес възможност за брандовете, предлагащи костюми за Хелоуин. Част от най-популярните американски дестинации по темата вече предлагат костюм интерпретации по жълтата и вероятно фалшива новина. Сетът се нарича "Риалити звезда в процес" и се продава на цената от 60$, за които потребителите получават бяла мини рокля, вдъхновена от реален дизайн, който Кайли е носила; и подплънки, наподобяващи бременно коремче.

И докато никъде в описанието на продукта не се среща името на младата звезда, предоставените снимки предлагат повече от достатъчно подкрепление към думите ни.


Body positivity или скрит расизъм?

Преди дни стана ясно, че младата красавица Бела Торн краси страниците на новия брой на GQ Mexico, а както можете да се досетите, новината предизвика голям отзвук сред почитателите на младото момиче. Любопитното в случая е твърдението на Бела, че тя категорично е отказала нанасянето на каквито и да е корекции по снимките, що се отнася до тялото й. С това си включване в body positive движението, диктуващо голяма част от случващото се в социалните мрежи, Бела си печели завидни овации, а почитателите й бързат да отбележат колко добре изглежда дори и без ретуш.

На втори поглед обаче, публиката започва да се замисля върху написаното от нея и дали всъщност последното изречение от поста не е скрита пасивна агресия и расизъм, имайки предвид, че изданието е GQ Mexico и намеренията на Доналд Тръмп за построяване на ограда между мексиканската и американска граница, а то гласи: "Раздвижете си задниците над оградата и го преживейте."




 

More All fashion